Linden förstärker - ny forward klar

Linden stärker upp truppen inför helgens möte med Malung. Forwarden Linus Ageborg ansluter från Kalmar.

Forwarden Linus Ageborg ansluter till Linden och är spelklar till helgens match mot Malung.

Forwarden Linus Ageborg ansluter till Linden och är spelklar till helgens match mot Malung.

Foto: Arkivbild

Sport2019-09-27 11:45

Eskilstuna Linden fick en minst sagt tung inledning i återkomsten till Hockeyettan. 0–6-förlusten i premiären mot Mariestad följdes upp med 1–3 mot Grums och 2–6 mot Lindlöven. Men i onsdags fick säsongen liv igen när laget vände ett 0–2-underläge till vinst 3–2 mot Skövde. 

– Resultaten mot Grums och Lindlöven är rätt missvisande. Det var jämna matcher där vi plockade ut målvakten vilket gjorde att målen rann iväg. Matchen mot Skövde var riktigt bra där vi var ett bättre lag sett över hela matchen. Även starkt att vända 0–2, säger Lindentränaren Jocke Lundholm.

Inför helgens möte med Malung meddelade klubben dessutom att man förstärker truppen ytterligare när spetsforwarden Linus Ageborg ansluter från Kalmar.

– Han fanns med i våra tankar redan innan säsongen och vi är glada att han ansluter. Det är en fysisk energispelare som samtidigt gör många poäng. Han trivdes inte så bra i Kalmar och valde att flytta hem (han kommer från Kungsör). Över tid hoppas vi såklart att det blir ett lyft för oss, men vi måste ge honom lite tid att acklimatisera sig och komma in i saker och ting, säger Lundholm.

23-årige Ageborg har tre säsonger som Hockeyettanspelare i bagaget. Han har bland annat representerat Arboga, Borlänge och senast Kalmar. På 119 matcher har Linus producerat 31 mål och 68 assist, totalt 99 poäng.

Matchen mot Malung är en så kallad "publikmatch", det vill säga gratis inträde. 

– Förhoppningsvis kommer det mycket folk och stöttar oss, avslutar Lundholm.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!