Moderklubben hyllar "Mackan" Danielson

Marcus Danielson inledde sin karriär i Skogstorp. Nu hyllar moderklubben sin landslagsdebutant.

Marcus Danielson jublar efter sitt mål mot Malta.

Marcus Danielson jublar efter sitt mål mot Malta.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sport2019-10-14 20:45

Eskilstunakillen Marcus Danielsons succédebut har knappast undgått någon fotbollsintresserad i landet. I sin första A-landskamp, borta mot Malta i lördagens EM-kval, gav han Sverige ledningen redan i den elfte minuten.  30-årige "Mackan" var iskall när han bredsidade in Pierre Bengtssons hörna i nät med vänsterfoten. Danielson bjöd också på flera perfekta brytningar, strålande placeringsförmåga och fina uppspel.

Hemma hos moderklubben Skogstorp jublades det förstås.

– Man känner sig mäkta imponerad och stolt. Det var en helt otrolig debut och dessutom fick han göra mål. Roligt att vi fyller 100 och får en sån present i form av en landslagsspelare, säger sekreteraren Nina Lindström som även är ordförande i Sörmlands Fotbollförbund. 

– Det visar också att man ska sikta på sina mål och aldrig ge upp. Fortsätt kämpa mot dina drömmar. Det var ju två Eskilstunakillar i landslaget och de svenska målen gjordes av bara dem. Hela Eskilstuna kan sträcka på sig.

Skogstorps ordförande Pär Eriksson hyllar vidare:

– Det är stort och extra för oss som är en liten klubb då vi fyller 100 år i år. Det är lite som Buster, säger Eriksson. 

– Han är över 30 och det ger en signal att man kan fortsätta att utvecklas. Alla i Skogstorp vet vem han är och alla intygar att "Mackan" är en väldigt ödmjuk och hårt arbetande kille. Han har kämpat oerhört under åren och är verkligen värd det här.

Efter Skogstorp fortsatte Danielson karriären hos IFK Eskilstuna, Helsingborg, Västerås SK, GIF Sundsvall och Djurgården där han nu är lagkapten och jagar ett SM-guld.

Sebastian Larsson från Eskilstuna gjorde två straffmål mot Malta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!