EB-coachen om årets överraskning: "Självklar kandidat"

För en vecka sedan blev Eskilstuna Baskets herrar klart för Superettan och inventeringen med nästa års trupp är i full gång. När lagets coach fick frågan om vem som tog störst kliv i utvecklingen under säsongen var svaret enkelt. "En självklar kandidat sett till hans ålder", säger Wiktor Buszka.

EB:s egna produkt Elisha Ninkingira är den spelare som utvecklats mest under sösongen enligt lagets coach Wiktor Buszka.

EB:s egna produkt Elisha Ninkingira är den spelare som utvecklats mest under sösongen enligt lagets coach Wiktor Buszka.

Foto: Krister Rubensson

Basket2022-04-11 17:13

Med en snittålder i EB-truppen på 24 – där spelare som Simon Findén, Einar Brådd, Lojong Andarea Ladu och Adam Karahmetovic utgjorde ryggraden – var forwarden Elisha Ninkingira den yngsta med sina 17 år.

EB-produkten är också den spelare som får störst fokus när coachen Wiktor Buszka gav svar på vem som utvecklats mest under säsongens 20 omgångar.

– Elisha är en självklar kandidat sett till hans ålder. Han har verkligen talang i sig och när det rullar på för honom kan han göra lite av allt, berömmer EB-coachen.

undefined
17-åringen Elisha Ninkingira har under den gångna säsongen gjort 33 poäng i Basketettan för EB.

Ninkingira, som är en av lagets nio egna produkter i A-truppen, gjorde under den gångna säsongen 17 matcher och stod för 33 poäng.

– Elisha kan spela försvar, skjuta och attackera så det handlar bara om att han ska bli lite mer jämn i allt, säger Buszka som även framhåller utvecklingen av Albin Sandeberg, 22, och Muorwell Muorwel, 19.

– Det var även andra spelare som gjorde det bra under säsongen men de hade också lite andra förväntningar och krav på sig. När det gäller Elisha var han riktigt stabil speciellt under de sista matcherna och den spelare som gjort störst framsteg.

Säsongen slutade, som bekant, med ett avancemang för EB där det nu handlar om att de ska få ett slagkraftigt lag till seriestarten av Superettan som drar igång igen till hösten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!