Madeleine redo för landslaget

Showdansaren Madeleine Svennestam-Lindell har redan två SM-guld på prishyllan. Nu väntar nästa steg.

14-åriga Madeleine Svennestam-Lindell laddar för EM i Ryssland och VM i Tyskland.

14-åriga Madeleine Svennestam-Lindell laddar för EM i Ryssland och VM i Tyskland.

Foto: Jon Alexandersson

Dans2019-10-18 04:49

14-åriga Madeleine Svennestam-Lindell från Eskilstuna har på kort tid etablerat sig i danssveriges juniortopp. Under SM i somras försvarade hon bland annat sin juniormästartitel i dansstilen show och nyligen blev hon uttagen som junior till både EM och VM i samma disciplin. 

– Det känns väldigt häftigt att få vara med på de stora mästerskapen. Det blir första gången som jag representerar Sverige, säger Madeleine som till vardags tränar och tävlar för Let´s Move i Eskilstuna. 

Hon har dansat sedan åttaårsåldern och tränar också gymnastik. 

– Det finns en del likheter mellan gymnastiken och dansen, men vissa rörelser går emot varandra. Det känner man tydligt, säger Madeleine som tidigare tävlat i både hipp hopp, dicso, grupp och pardans.

Hur skulle du beskrvia dansstilen show?

– Showdans innebär att man dansar konstnärligt med inslag av teater. Under tävlingar får jag poäng utifrån fyra kategorier; show, teknik, utstrålning och koreografi. Det gäller att framföra en bra berättelse med dansen.

Just koreografin har Madeleine skapat tillsammans med sin danslärare Sofie Nellmer. 18-20 oktober går EM av stapeln i St Petersburg, Ryssland, och bara en månad senare väntar VM i tyska Riesa. 

– Med tanke på att det är mina första internationella mästerskap så har jag inte några höga förväntningar. Men man hoppas ju alltid, säger Madeleine och fortsätter:

– Det jag ser fram emot mest är att samla på mig erfarenhet och träffa alla andra dansare. 

Showdans handlar mycket om att förmedla en berättelse.
Showdans handlar mycket om att förmedla en berättelse.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!