Åttor från Årby besökte tidningen

Under tisdagen hade Eskilstuna-Kuriren besök av ett gäng årskurs 8-elever från Årbyskolan.

Eskilstuna kommun 5 november 2019 14:24

Elevernas studiebesök, som var en del av deras undervisning i svenska, kom till tidningen ihop med sin lärare Joel Hamberg.

Ungdomarna visade stort nyfikenhet, ställde flera frågor och fick en rundvandring på redaktionen.

– Det var kul att besöka Eskilstuna-Kuriren därför att vi fick lära oss om ett nytt yrke, det viktiga yrket journalist. Det var särskilt intressant att lära sig om och se er arbetsmiljö, säger Julia Freytag och fortsätter:

– Journalistik är mycket viktigt så att människor får veta vad som händer i Sverige och i världen.  

Joel Hamberg och hans elever ska nu följa upp studiebesöket med diskussioner om media. Eleverna ska även få skriva varsin nyhetsartikel.  

– För mig som lärare inom svenska och samhällskunskap, men även som förälder i Eskilstuna, är det oerhört viktigt att våra elever frekvent får göra olika typer av studiebesök under sin vardag i skolan. Det får dem att vidga sina perspektiv om samtiden och sin egen framtid, träffa nya människor, ta initiativ och lära sig mycket nytt. Man märker att de blir glada och intresserade av att se och träffa samhället utanför skolan och Årby, säger Joel Hamberg.

– Jag är mycket tacksam över att Eskilstuna-Kuriren och Johan Petersson tog emot oss på ett fint sätt idag. Tidigare under hösten besökte vi även P4 Radio Sörmland. Media och journalister är avgörande för att demokratin ska fungera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa