Det var i december som 18-årige Albin Flodkvist värvades till AFC från IFK Eskilstuna.
Det han var helt omedveten om då var att han skulle, eller möjligtvis redan hade, drabbats av diabetes.
Allt uppdagades när han kom hem från en utlandsresa med sina vänner i januari. Albin trodde att han var trött och sliten efter resan och la ingen större vikt vid att det kunde vara något värre.
– Jag tänkte att jag bara var lite sliten och började träna, det var skitjobbigt. Det var knappt så jag orkade springa, säger han i Ekurirens Sportpodd.
Men det var inte bara talangen själv som märkte att han inte mådde som han brukar. Även vänner runt honom märkte att det var något som inte riktigt stämde.
En kompis, som själv har diabetes, gjorde honom uppmärksam på sjukdomen och bad honom testa hennes blodsockermätare.
– Det stod bara high. Då sa hon att det bara var att åka upp till akuten direkt. Det gjorde jag och blev inlagd rätt snabbt, säger Albin Flodkvist.
Blodsockret hos en frisk person ska ligga på mellan fyra och nio millimol per liter, men Albins låg på 44.
– Jag hade legat på över 20 i blodsocker i över en månad och tappat över tio kilo i vikt. Jag fick massa slangar med vätska, insulin och massa olika infarter, säger han.
Om det är diabetes typ ett eller två är inte helt fastställt ännu – och när Flodkvist kan vara tillbaka på fotbollsplanen är även det oklart.
– De har sagt om någon vecka i en månad nu, men jag skulle väl tippa på max en månad från och med nu ungefär, säger han och fortsätter:
– Så länge jag gör processen ned till vanliga värden igen ordentligt så är det bara att gasa på om några veckor.
Anledningen till att det dröjer är att blodsockernivåerna i hans kropp fortsatt är höga, då man inte vill sänka dem för drastiskt.
– De sänker mitt blodsocker lite i taget för kroppen har vant sig med att ligga på sådana höga nivåer. Sänker man det för snabbt kan det ta skada på små blodkärl i ögonen så man skadar synen.
Till följd av sjukdomen berättar Albin Flodkvist att han nu börjat tänka mer på vad vilken mat han äter.
– Jag har börjat käka mer fullkornsgrejer, mer mörkt bröd med frön och sådant skit, säger han och skrattar.
– Sedan blir det massa fiberpasta, fullkornspasta, råris och massa tråkigheter.
Han känner redan hur måendet har påverkats.
– Det är stor skillnad, säger han.