Anfallaren fortsatt intressant för AFC

AFC Eskilstunas jakt på nya spelare pågår för fullt. Laget, som nästa säsong spelar i Superettan, hoppas kunna presentera sitt första nyförvärv inom kort.

Norrbys 27-årige Richard Yarsuvat står högt upp på AFC Eskilstunas önskelista.

Norrbys 27-årige Richard Yarsuvat står högt upp på AFC Eskilstunas önskelista.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2019-11-27 16:58

En av dem som klubben är intresserade av är, som vi tidigare har skrivit om, Norrbys anfallare Richard Yarsuvat. 27-åringen sitter dessutom på ett utgående kontrakt.

– Vi ville ha honom redan i somras men det blev ingenting då. Richard hade vid den tiden ett halvår kvar på kontraktet men i stället valde Norrby att behålla honom säsongen ut, säger AFC:s sportchef Nemanja Miljanovic.

Richard Yarsuvat, som i slutet av Superettansäsongen fick snålt med speltid med sitt Norrby, är nu fri att gå gratis. Han gjorde 22 matcher och skrev in sig i målprotokollet sju gånger under det gångna året och har sedan tidigare representerat Elfsborg, Värnamo, Örgryte, Syrianska och Dalkurd.

– Det är en intressant spelare men vi får se hur det blir. Många spelare, inklusive han själv, avvaktar läget just nu där förhoppningen är att spela i en högre liga, säger Miljanovic.

En som tidigare under året ryktades vara på väg till AFC var Västerås mittback Sean Sabetkar. Den övergången avfärdar Miljanovic omgående.

– Det var bara ett rykte. 

Vilka positioner behöver ni förstärka nu?

– Vi behöver förstärka varje lagdel där tanken är att vi ska ha tre målvakter. I dagsläget har vi bara Wille Jakobsson på kontrakt och han gjorde en bra träningsmatch mot Vasalund. Men vi måste tänka på att Wille är 17 år och målvaktspositionen är rätt känslig så han måste slussas in på rätt sätt, säger Nemanja Miljanovic.

Västerås mittback Sean Sabetkar (till vänster) i närkamp med Brages målspruta Anton Lundin.
Västerås mittback Sean Sabetkar (till vänster) i närkamp med Brages målspruta Anton Lundin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!