Citys nya satsning – startar upp P19-lag

Eskilstuna City fortsätter sin satsning på ungdomssidan. Klubben startar upp ett P19-lag som från och med nästa säsong bland annat kommer träna tillsammans med a-laget.

Eskilstuna City startar upp P19-verksamhet från och med kommande säsong.

Eskilstuna City startar upp P19-verksamhet från och med kommande säsong.

Foto: Arkivbild

Fotboll2019-10-09 11:11

Säsongen 2019 slutade med en fin tredjeplats för Eskilstuna City i division 3. Under säsongen visade klubben att man inte räds att släppa fram unga spelare från de egna leden som fick chansen både en och två gånger. Inför nästa säsong drar klubben nu igång ytterligare en satsning på sina ungdomar när ett helt nytt P19-lag startas upp. 

– Jag har upplevt både som spelare och tränare att a-lagstränarna bara fokuserar på seniorerna. När en ungdom gör en stark säsong blir hen kanske uppflyttad, där det sen är så lätt att fastna om man inte levererar. Det är det vi vill ändra på. Hos oss kan man nu träna med P19 ena dagen för att sedan hoppa in på a-lagets träning den andra, säger Citytränaren Aziz Halimi.

En annan ny ingrediens är att det ska gå en röd tråd genom hela föreningen. 

– P19 kommer ha samma upplägg, taktik och filosofi som a-laget. Därför kan en ungdomsspelare utan problem hoppa in och täcka upp för till exempel en skadad a-lagsspelare.  

Den nya satsningen innebär att P19-laget bland annat kommer träna samtidigt som a-laget, på varsin planhalva. Tränare för det nya P19 blir Admir "Ado" Hasanagic, som bland annat jobbat som ledare i AFC:s ungdomsled tillsammans med just Halimi.

– Det är många föreningar i Eskilstuna just nu som lovar guld och gröna skogar till ungdomar. Sen slutar det med att de inte får spela alls. Det finns många duktiga ungdomsspelare som har fastnat i a-lagen och det är just det vi slår ett slag emot nu. Det gäller att kvalitetssäkra och se våra ungdomar i tid, och inte minst ge dem chansen. City har visat att vi tror och satsar hårt på ungdomar och att det ska finnas en trygghet i ungdomslag samtidigt som man testar med a-laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!