Felicia Rogic om sitt svåra beslut

Felicia Rogic och hela Eskilstuna United gjorde en enormt bra höst i Allsvenskan. Men om 26-åringen spelar vidare i klubben återstår att se. "Det blir ett tufft beslut som jag får fatta runt årsskiftet", säger hon.

Unitedstjärnan Felicia Rogic har en mycket bra säsong bakom sig i Allsvenskan men om det blir en fortsättning 2020 återstår att se.

Unitedstjärnan Felicia Rogic har en mycket bra säsong bakom sig i Allsvenskan men om det blir en fortsättning 2020 återstår att se.

Foto: Anders Nilsson

Fotboll2019-10-30 05:59

I september blev det klart att Felicia Rogics man Filip efter nästan tre säsonger lämnade Örebro SK för spel i ryska ligan.

Flyttlasset gick till Odenburg i södra Ryssland inte långt från Kazakstan. Staden har runt 500 000 invånare och där har Eskilstunakillen Rogic nu hunnit spela ett antal matcher och balnd annat svarat för ett mål.

Samtidigt har hans fru Felicia gjort en kanonsäsong i Eskilstuna United. Efter en knackig vår klättrade Eskilstunatjejerna till en slutlig fjärde plats.

– Efter VM-uppehållet gick det jättebra för både mig och laget. Vi har verkligen jobbat hårt för att få ihop det och det var kul att vi lyckades så bra på hösten. Vi kände hela tiden att vi är för bra för att ligga i botten, säger Felicia.

Är det här din bästa säsong så här långt, tycker du?

– Ja, det måste jag säga. Det har varit kul att spela.

United avslutade säsongen i lördags genom att spela 1–1 mot Växjö sedan Felicia stått för Eskilstunas mål.

Nu tränar laget några veckor till innan det blir ledigt ett tag från den kollektiva träningen.

Då ska Felicia Rogic åka till Filip i Ryssland och fundera över framtiden när det gäller hennes fotbollsspelande.

– Jag vill ju gärna fortsätta. Jag känner mig verkligen inte färdig. Samtidigt är det ett tufft beslut eftersom jag och Filip vill vara tillsammans.

Vad vet du om stan Filip flyttat till?

– Ingenting egentligen. Filip har inte direkt hunnit se sig om så mycket heller utan det handlar mest om fotboll. Men jag är jättespänd på att komma dit så snart allt är klart med visum och annat som måste fixas först.

Finns det något bra damlag i Odenburg eller i närheten som du kan spela med om du väljer att lämna United?

– Nej, det verkar inte finnas något lag för mig där borta. I själva Odenburg finns det definitivt inget.

Hur går ditt snack med United om fortsättningen?

– De har stor förståelse för min situation. Samtidigt kan jag ju inte dra ut på det här hur länge som helst. United vill ju få klart med lagbygget och de vill gärna att jag stannar. Och jag är som sagt sugen på att fortsätta och vara med på resan där vi jobbar vidare på det vi fick ihop efter sommaruppehållet.

När räknar du med att bestämma dig?

– Vi har inte satt upp någon tidsgräns för när jag ska ta beslutet. Men någonstans kring årsskiftet bör det vara klart. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!