Helgstrand har gjort klart med ny klubb

Joakim Helgstrand lämnade Triangelns damer efter fem år. Nu har Eskilstunatränaren gjort klart med ett nytt lag.

Joakim Helgstrand har hittat ett nytt tränaruppdrag.

Joakim Helgstrand har hittat ett nytt tränaruppdrag.

Foto: Privat

Fotboll2019-10-31 21:45

För ett tag sedan avslöjade vi att Joakim Helgstrand lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i Triangeln efter fem år. Det sista slutade med nytt kontrakt som nykomling i ettan efter en makalöst stark höst.

Nu har Helgstrand gjort klart med en nygammal klubb. Jocke återvänder till Kungsörs BK som spelar i division tre västra Svealand.

– Jag var där i fem år innan Triangeln, jag vet hur det funkar och det känns skönt att komma tillbaka. Det är en jättefin klubb att vara i så det ska bli skoj, säger Helgstrand.

Tvekade du någon gång?

–  Nej det gjorde jag inte. Jag vet hur föreningen funkar på alla sätt och vis men när jag sa upp mig i Triangeln tänkte jag sluta (skratt).

Jocke hoppas att hans tränarkollega från Triangeln, Stefan Mellqvist, följer med.

– Han ska fundera över helgen. Jag hoppas verkligen ... vi har haft ett jättebra samarbete och blivit väldigt goda vänner. Vi har jobbat ihop på ett väldigt bra sätt.

Tre-fyra killar finns kvar i Kungsörs trupp från närJockle var där senast. Klubbens ambition är att vara ett topplag nästa år.

– De har sagt att vi ska ha ett lag som är med och slåss om en biljett till division 2. Ingen ser ut att sluta i laget, de har haft några brassar som också fortsätter, säger Jocke.

Enligt en preliminär serieindelning ställs Helgstrands Kungsör mot ett Eskilstunalag, City eller Syrianska. I serien ingår även lokalrivalen Arboga som tagit tagit klivet upp. 

Kontraktet, som är skrivet på 1+1 år, börjar gälla 1 januari  2020.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!