IK Viljan åter i fotbollstrean

IK Viljan är tillbaka i division 3. I helgen cementerades både seriesegern i Sörmlandsfyran och skytteligavinsten för klubbens Alexander Pihlmark.

IK Viljan tog steget upp i trean efter seriesegern i division 4.

IK Viljan tog steget upp i trean efter seriesegern i division 4.

Foto: IK Viljan

Fotboll2019-10-01 14:21

Senast Strängnäslaget vann Sörmlandsfyran, 2013, satt Anders Pense på tränarbänken. Nu har Åkersprodukten tillsammans med resten av IK Viljans herrar upprepat historien. I helgen spelades den sista omgången och Triangeln besegrades med 3–1. Samtidigt föll Malmköping mot Primavera vilket gjorde seriesegern än större. 

– Firandet drog igång direkt efter slutsignalen och höll på in på småtimmarna. En riktigt rolig kväll med grabbarna, säger Viljans målspottare Alexander Pihlmark. 

Alexander var en av de stora faktorerna till Strängnäslagets succésäsong. På 20 matcher blev det 34 mål från 29-åringen och där med överlägsen skytteligavinst. Själv är han dock ödmjuk.

– Jag har väl haft en del flyt i år. Det är resten av laget som gör grovjobbet, jag står bara där framme och försöker peta in bollarna. För mig spelar det ingen roll vem som gör målen så länge vi vinner.  

Hur skulle du sammanfatta säsongen?

– Efter att Anders (Pense) tog över fick vi en tydlig plan över hur vi skulle spela. När det satte sig kände jag direkt att vi skulle ta hem serien. Vi var det överlägset bästa laget.

Spelar du kvar nästa säsong?

– Så långt har jag inte tänkt än. Sen finns det andra prioritering i livet än fotboll, saker som har fått stå åt sidan genom åren. Jag får sätta mig ner tillsammans med frun och reflektera över framtiden. Men, jag är väl inte svårövertalad till att fortsätta...

Eskilstunalaget Primavera slutade tvåa i serien och tog kvalplatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!