Inget cupspel för United i helgen

Eskilstuna United får inte spela cupmatch den här helgen heller. Det beslutade Svenska Fotbollförbundet under tisdagskvällen.

Eskilstuna United får inte chansen att cupjubla den här helgen heller.

Eskilstuna United får inte chansen att cupjubla den här helgen heller.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2020-03-17 22:44

Förra helgen skulle United ha spelat mot AIK i Svenska cupen men den matchen blev uppskjuten. Önskemålet från Eskilstunaklubben var att i alla fall få spela hemmamötet mot Djurgården nu på söndag.

"På omedelbar kort sikt är det beslutat att det inte heller den kommande helgen blir något spel i vare sig Svenska cupen herrar och damer eller Ligacupen. Även den enstaka match som skulle inleda P17-allsvenskan skjuts upp. Däremot kommer matcherna i SFL-slutspelet att spelas enligt plan, utan publik" meddelar förbundet på sin hemsida.

"Samtliga dessa beslut har fattats i samråd av SvFF, SEF och EFD med beaktande av synpunkter och önskemål från de inblandade föreningarna".

Så sent som under måndagen sa Unitedtränaren Magnus "Munken" Karlsson följande till tidningen:

– Vi vill jättegärna spela match i helgen, det ryms inom vår ordinarie säsongsplanering så det är vår utgångspunkt. Djurgården vill också spela. Sedan får vi se vad förbundet säger. Får jag bestämma spelar vi match i helgen, antingen i cupen eller som träningsmatch och helst mot Djurgården.

Huruvida det blir någon träningsmatch eller ej är inte klart.

Förbundet skriver vidare: "Grundproblematiken med coronautbrottet och myndigheternas beslut och rekommendationer följs noga dag för dag, vilket naturligtvis också har stor inverkan på vilka beslut som kan komma att fattas".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!