Kryss i Kalmar: "En besvikelse"

AFC:s allsvenska dröm närmar sig alltmer en kross. Under söndagen kryssade laget mot Kalmar i en sällsynt händelsefattig match.

AFC fick bara en poäng med sig från Småland och spel i Superettan kommer allt närmare.

AFC fick bara en poäng med sig från Småland och spel i Superettan kommer allt närmare.

Foto: TT

Fotboll2019-10-06 17:50

Väldigt viktiga poäng stod på spel när AFC for söderut för möte med Kalmar på Guldfågeln Arena. Båda lagen var inför matchen i stort poängbehov, Kalmar för att undvika den absoluta botten och AFC för att ta sista chansen till ett nytt allsvenskt kontrakt. Det var dock inget som märktes på planen. 

En mängd felpass, slarv och utebliva målchanser präglade första 45. Bara ett avslut på mål noterades, Nils Fröling vars skott inte ställde till några som helst problem för AFC-keepern för dagen Ihor Levchenko.

–  Det hände inte så mycket i första halvlek. Vi låg rätt bra i positionerna men fick inte till det framåt. Ingen ville heller släppa in mål vilket ledde till mycket passivitet, sa Anel Raskaj till Cmore i pausen.

En uppmärksammad situation i den första halvleken var när ett långt Kalmarinkast efter lite stök landade på AFC-backen Sandro Tsveibas arm. Hemmaspelarna skrek på straff men domare Mohammed Al-Hakim viftade avvärjande med armarna.

Den andra halvleken skulle dock inte innehålla så mycket mer. Hemmalagets Romario sköt en bit utifrån och AFC:s Samuel Nnamani hotade någon gång Kalmarmålvakten Lucas Hägg Johansson. 

Matchen slutade 0–0 och AFC:s dröm om nytt allsvenskt kontrakt känns nu långt, långt borta.

– Matchen idag var en besvikelse, vi hade hoppats på att ta med oss samtliga tre poäng. Eftersom så mycket stod på spel blev det en kampmatch där jag tycker Kalmar vann fler andrabollar än oss, säger mittbacken Jesper Björkman.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan AFC:s allsvenska öde ska avgöras.

– För oss passar det ganska bra med ett uppehåll. Nu får vi tid på oss, samla ihop truppen för att gå ut och ta våra trepoängare som vi behöver. Vi måste tro på det in i det sista.

I och med poängen går AFC upp på 16 pinnar vilket fortsatt är jumboplats. Dock bara tre efter Falkenberg som i skrivande stund har en match mindre spelad. Sundsvall, Sirius och Falkenberg återstår att möta för Eskilstunalaget och det krävs i princip seger i samtliga för att nå en kvalplats.

Adi Nalic och övriga AFC hade en tung eftermiddag på Guldfågeln Arena.
Adi Nalic och övriga AFC hade en tung eftermiddag på Guldfågeln Arena.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!