Kullashi inhoppande målskytt i svenskseger

De svenska damerna avfärdade Ungern utan större problem under fredagskvällen. Unitedanfallaren Loreta Kullashi blev inbytt mot slutet och hann med att bli målskytt i 5-0-segern.

Eskilstuna Uniteds anfallsstjärna Loreta Kullashi hoppade in och blev målskytt i Sveriges 5–0-kross mot Ungern.

Eskilstuna Uniteds anfallsstjärna Loreta Kullashi hoppade in och blev målskytt i Sveriges 5–0-kross mot Ungern.

Foto: TT

Fotboll2019-10-04 22:10

De svenska fotbollsdamerna är mitt uppe i EM-kvalspel och hade under fredagskvällen tagit sig till Ungern för match ett av två under den pågående landslagssamlingen. Med i trupen fanns Eskilstuna Unitedspelaren Loreta Kullashi som efter en imponerande höstsäsong tog plats i Peter Gerhardssons trupp.

Sverige avgjorde sedan matchen tidigt i den andra halvleken då Piteås Madelen Janogy slog till två gånger inom loppet av fem minuter, i den 46:e respektive 51:a matchminuten fram till 3–0.

I den 82:a minuten fick sedan Eskilstuna Uniteds Loreta Kullashi känna på gräset när hon ersatte Asllani. Anfallaren var sedan inblandad i Sveriges 4–0-mål som Sofia Jakobsson satte.

– Det var såklart superkul att få spela. Inför matchen hoppades jag på speltid men jag visste inte säkert. Eftersom jag bytte med Asllani blev det min uppgift att ta hand om både hörnor och frisparkar, säger Kullashi när tidningen når henne sent fredag kväll.

Unitedstjärnan, som nyligen förlängde sitt kontrakt med Eskilstunaklubben, skulle också själv skriva in sig i målprotokollet när hon med matchens sista spark satte 5–0 från nära håll. 20-åringen har nu gjort tre mål på fyra landskamper. 

– Jag fick en passning snett inåt bakåt från Rolfö, sen var det bara att sätta dit den. Inga konstigheter. 

– Det kändes jättebra att vara tillbaka i A-landslaget. Min skada höll mig borta så länge och jag tappade platsen jag hade jobbat till mig. Jag är tacksam över att ha fått chansen igen och nu ska jag se till att jag stannar här, avslutar Kullashi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!