Nytt topplag väntar: "Klart vi känner press"

Bara tre dagar efter förlusten mot Norrköping väntar nästa topplag för AFC när Malmö gästar Tunavallen. "Spelar för att överleva", säger Denni Avdic.

Denni Avdic fick äntligen 90 minuter i matchen mot Norrköping. Nu väntar Malmö hemma och 31-åringen hoppas på spel även då.

Denni Avdic fick äntligen 90 minuter i matchen mot Norrköping. Nu väntar Malmö hemma och 31-åringen hoppas på spel även då.

Foto: Jon Alexandersson

Fotboll2019-09-28 06:00

Mot Norrköping fanns Denni Avdic till slut med från start och spelade samtliga minuter. 

– Det var skönt att få spela, det har jag väntat länge på. Samtidigt var det en fruktansvärt tuff match, säger AFC-anfallaren Denni Avdic. 

Vad var det som inte stämde enligt dig?

– För det första mötte vi ett väldigt bra lag på bortaplan. Sen låg vi väldigt lågt och vi har haft en tendens att bli alldeles för passiva då. Det slutar oftast med att alla bara står och tittar. Norrköping har såklart många bra individuellt skickliga spelare men vi måste kunna stå upp bättre i det fysiska spelet. 

På söndag väntar en på pappret ännu svårare motståndare när guldjagande Malmö kommer på besök. Bara tre dagar efter matchen mot Norrköping. 

– Återhämtningen mellan matcherna är inga stora problem. Jag har spelat täta matcher tusen gånger och det har gått bra. Klart att det i dag (läs fredag reds. anm.) kändes det lite tungt i kroppen och var rätt jobbigt att springa, men det löser jag tills söndag. 

Inte heller högerbacken Adnan Kojic ser det täta spelschemat som något problem.

– För mig känns det bara positivt att få en ny match direkt och kunna studsa tillbaka spelmässigt. Vi är starka hemma och det ska Malmö få känna på.

Skåningarna jagar Djurgården i tabelltoppen samtidigt som AFC krigar för sin överlevnad i den andra änden. Ett tydligt toppen mot botten-möte.

– Det jag hoppas på är att vi framför allt går ut på planen och försöker. Verkligen, verkligen försöker vinna. Om det sen slutar med noll poäng eller en är lite strunt samma. För mig handlar det om att försöka vinna och inte bara låta matchen gå. Vi ska löpa tills vi kollapsar om det är så. Vi spelar ju för att överleva, säger Avdic.

Fördel er med konstgräs?

– Nej, det ska vi nog inte räkna med. Malmö har spelat så många konstgräsmatcher nu så de har säkert vant sig. De är ett skickligt lag så de har nog inga större problem med det. 

Kojic: 

– Det finns mycket att se upp med mot Malmö. Kolla bara på spelarna, Sveriges bästa lag förmodligen. Vi måste våga spela vårt egna spel, framför allt nu på hemmaplan. 

Bara måstematcher nu. Hur mycket press känner ni av?

– Klart en hel del. Just mot Malmö är väl inte förväntningarna superstora på att vi ska ta poäng, även om vi såklart går för det. Därefter ser det desto ljusare ut med matcher mot lagen i botten.

Matchen startar klockan 17.30 och du kan följa den via vår liverapportering som startar strax innan. 

Saulius Sirmelis har haft en tung inledning som AFC-tränare.
Saulius Sirmelis har haft en tung inledning som AFC-tränare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!