Patric Karlsson åter i Eskilstunafotbollen

2006 lämnade Patric Karlsson fotbollen. Nu gör det förra utlandsproffset comeback - i Triangeln.

Profilstarkt gäng. Peter Eriksson, Kim Källström, Patric Karlsson och Peter Vougt spelade tillsammans i Häcken.

Profilstarkt gäng. Peter Eriksson, Kim Källström, Patric Karlsson och Peter Vougt spelade tillsammans i Häcken.

Foto: Annette Friberg/Scanpix/TT

Fotboll2019-11-19 11:57

Som spelare hade Patric Karlsson en framgångsrik elitkarriär inom Sverige och som proffs i flera utländska klubbar. Resan inleddes då han lämnade IFK Eskilstuna för IFK Luleå, en klubb som han sköt till allsvenskt kval. Sedan blev det norska Lilleström och Vålerängen innan den allsvenska debuten skedde i Norrköping 1995. Därefter blev det Örgryte, en sväng till Grekland, Tromsö och Häcken innan Patric vände hem till City där han även blev assisterande tränare innan han avslutade karriären med knappt ett år som huvudansvarig i Kvicksund.

Men nu gör den forne skyttekungen comeback som assisterande tränare till Lasse Ström i Triangeln. Duon ska leda herrlaget i fyran.

– Jag har inte hållit på med fotbollen sen jag la av 2006. Jag har inte haft tid.  Nu börjar barnen bli stora och det är tack vare Lasse att jag gör det här. Vi jobbade ihop på fotbollsprofilen på Djurgårdsskolan. Han ringde och frågade, jag funderade en vecka och så bestämde jag mig. Det ska bli kul, säger Patric som inte tror att det långa uppehållet ska påverka något.

– Jag har ju haft några tränare genom åren och så har jag fortsatt att titta på fotboll. 

Patric har följt IFK Eskilstuna och gläds med avancemanget till tvåan. Han har även sett en del av AFC:s matcher och mycket fotboll på tv, främst Premier League och Champions League. Patric följer även, och stöttar, sin son Jack Karlsson Wistrand som är en stor tennistalang. 

Genom åren inom elitfotbollen har Patric Karlsson lirat med en rad stora profiler och fått med sig flera tips från olika tränare.

– Det har blivit lite från många. Ivar Hoff i Lilleström var egentligen en diktator, ursäkta ordvalet ... Han hade mjuka sidor också och kunde fotboll men det var en typ av ledarstil. Sen har jag haft Kent Karlsson i Norrköping, Jörgen Eriksson i Luleå som var en mycket kompetent man. Kjell Pettersson var riktigt bra i Häcken och det var även Håkan Sandberg i Tromsö. 

– Jag var ganska tjurig och grinig när jag exempelvis inte fick spela. Jag borde nog haft en annan attityd men man var inne i en bubbla när man höll på. 

Nu återuppstår Karlssons fotbollsliv i Triangeln.  

–  Deltar jag i  en serie vill jag alltid vinna. Vinnarskallen sitter ju i. Vi får försöka se till att få struktur och  motiverade spelare som tycker det är kul att komma till träningarna och prestera sitt max när de väl är där. Det gäller också att få ihop en fungerande grupp, säger Patric Karlsson.

– Det här blir en rolig grej att göra med Lasse och kanske är det ett första steg mot något större. Vi får se var det hamnar i slutändan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!