Profilen lämnar United - går till konkurrent

Assisterande tränaren Martin Skogman och Eskilstuna United går skilda vägar. Nu pågår arbetet med att hitta hans ersättare.

Martin Skogman lämnar Eskilstuna United och återvänder till den allsvenska konkurrenten KIF Örebro.

Martin Skogman lämnar Eskilstuna United och återvänder till den allsvenska konkurrenten KIF Örebro.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2019-11-19 10:23

Martin Skogman (med ett förflutet i bland annat City) kom till United inför säsongen 2019 från KIF Örebro, samma klubb som han nu återvänder till. 

– Det är i grunden positivt att en konkurrent finner våra medarbetare attraktiva och vi får leva med konsekvenserna av det. Martin har gjort ett bra jobb hos oss. Han har bidragit till att vi haft ett väl fungerande ledarteam under 2019. Vi önskar honom allt gott, säger huvudtränaren Magnus "Munken" Karlsson.

I KIF Örebro har Skogman tidigare varit huvudtränare och även jobbat som sportadministratör på kansliet. Nu kliver Martin tillbaka in i A-lagets tränarteam där han tillsammans med Stefan Ärnsved ska sig an den kommande säsongen. Martin  bor i Örebro och hans fru är den förra Unitedspelaren Frida Skogman (tidigare Svensson).

– Jag har haft ett fantastiskt fotbollsår som givit mig mycket. Beslutet att gå vidare har underlättats av familjens nytillskott och den därmed förändrade familjesituationen. Jag vill tacka Eskilstuna United, spelare och inte minst ledarna, säger Skogman i ett pressmeddelande.

Till KIF Örebros hemsida säger han bland annat:

– Det känns både kul och bra att komma tillbaka. Det är inte bara en klubb jag fattat stort tycke för, utan också en miljö där jag tror att jag kommer kunna bidra mycket.

Skogman ska utöver ledarrollen i A-laget även vara utbildningsansvarig i föreningen.

Hans anställning i United upphör den 15 december och arbetet med att hitta hans efterträdare har inletts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!