Schough om Djurgårdens tunga år

Djurgården byggde för att klättra uppåt i tabellen. Men för Olivia Schough och de andra stjärnorna blev det en strid för överlevnad.

Djurgårdens Olivia Schough och Göteborgs Elin Rubensson i allsvensk kamp.

Djurgårdens Olivia Schough och Göteborgs Elin Rubensson i allsvensk kamp.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2019-10-29 16:34

Djurgårdens herrar leder Allsvenskan, tre poäng före Malmö FF och Hammarby, med en omgång kvar och kan av egen kraft säkra SM-guldet borta mot IFK Norrköping på lördag.

För Stockholmslagets damer har säsongen varit en besvikelse. Ett hårt satsande Djurgården klarade sig kvar i högsta serien med nöd och näppe efter en målskillnadsaffär med Limhamn Bunkeflo. Upphämtningen mot Piteå, från 1–3 till 3–3 i slutminuterna, i den näst sista omgången blev guld värd.

Det var skönt. Vi får ändå vara hyfsat nöjda med vår avslutning på året, säger den förra Eskilstuna Unitedstjärnan Olivia Schough till Fotbollskanalen.

Landslagsspelaren ger även sin syn på säsongen i stort.

– Det är såklart en besvikelse. Djurgården har varit ett bottenlag i några år, jag hoppas att det kan bli bättre nästa år, att det kanske satsas lite mer på allt runtomkring också. Det är många detaljer som kan bli bättre. Förutsättningarna måste bli bättre helt enkelt. 

På Fotbollskanalens fråga om vad som inte stämt svarar Schough bland annat:
–  Det är en blandning mellan otur och för dåligt spel helt enkelt. Det är många matcher vi har spelat väldigt bra, men ändå inte fått med oss någon poäng alls. Vi har förlorat matcher som vi inte borde ha förlorat. Vi har inte ens fått med oss några oavgjorda resultat vilket har varit helt otroligt vissa gånger. 

Olivia Schough har kontrakt med Djurgården över nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!