Trotjänaren stannar på Tunavallen

Emelie Lundberg har fredat Eskilstuna Uniteds mål de senaste elva säsongerna. Nu står det klart att det blir både en tolfte och trettonde.

Emelie Lundberg har skrivit på ett tvåårsavtal med Eskilstuna United.

Emelie Lundberg har skrivit på ett tvåårsavtal med Eskilstuna United.

Foto: Arkivbild

Fotboll2019-11-08 14:17

Eskilstuna United levererar styrkebesked på styrkebesked. Loreta Kullashi, Matilda Plan, Julia Tunturi och Ayinde Halimatu är redan klara för en fortsättning i Eskilstunaklubben. Lägg där till nyförvärvet Anna Oscarsson som anslutit från Linköping. Under fredagen presenterade klubben så nästa glada nyhet.  

United-keepern Emelie Lundberg har under hösten stått för klockrena insatser mellan stolparna. Något hon kommer få chansen att göra även de två kommande säsongerna. 

– Det känns väldigt bra att förlänga med klubben som jag tillhört i elva säsonger och ser verkligen fram emot de kommande två åren. Jag har utvecklats här och känner att jag kan ta ytterligare steg både i min utveckling och min karriär. Jag hoppas att jag får fira många nya poäng både på Tunavallen och de andra arenorna, säger Lundberg i ett pressmeddelande. 

Unitedtränaren Magnus "Munken" Karlsson är nöjd med förlängningen som sträcker sig över 2021.

– Emelie tillhör kategorien kulturbärare i vårt lag. Lokalt utbildad spelare med stark koppling till Eskilstuna. Detta faktum tillsammans med en väldigt stark säsong under 2019 gör att jag är väldigt tillfreds med att vi skall spendera ytterligare 2 år tillsammans. Vi delar ambitionsnivå och syn på framtiden, säger han. 

Emelie har hunnit med 172 tävlingsmatcher för United under sin tid i klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!