Uniteds styrkebesked - förlänger med Kullash

Ett glädjande besked för alla Eskilstuna Unitedfans: Loreta Kullashi har skrivit på för två nya år med klubben. "En bra dag" säger Magnus "Munken" Karlsson.

Loreta Kullashi stannar på Tunavallen i minst två år till.

Loreta Kullashi stannar på Tunavallen i minst två år till.

Foto: Arkivbild

Fotboll2019-10-02 16:05

20-årige Kullashi har tillsammans med övriga United stått för en strålande höst i Damallsvenskan. Ett kvitto på det blev förra veckans landslagsuttagning till de kommande EM-kvalmatcherna mot Ungern och Slovakien.

Sju mål och tre assist har det blivit på 19 matcher för anfallsstjärnan som nu väljer att förlänga med Eskilstunaklubben.

– Det känns riktigt bra att förlänga kontraktet. Jag trivs väldigt bra i Eskilstuna och känner att det är en bra miljö för fortsatt utveckling, med alla spelare, tränare och alla runt omkring laget. Jag vill fortsätta utvecklas och bidra till att Eskilstuna tar sig framåt, säger Loreta till klubbens hemsida.

Tränaren Magnus "Munken" Karlsson är såklart nöjd med kontraktsförlängningen. 

– Ja, det är en bra dag och jag är glad att hon vill stanna hos oss. Det är inte utan konkurrens från andra klubbar när det gäller en sån talang. Det tyder på att vi har något bra på gång och jag ser fram emot att jobba vidare med Loreta. Hon har inte nått sin topp än, säger Unitedtränaren och fortsätter:

– Vi för dialoger med alla spelare, mångas kontrakt går ut efter säsongen. Men det känns positivt och spelarna tror på vad vi gör. 

Intresseanmälningar från andra spelare utifrån har också börjat trilla in. 

– Det brukar det göra. Men det är betydligt fler nu än i fjol eller i somras, säger Munken och skrattar. 

–  Men vi har tidigare varit väldigt tydliga med vilka som vi plockar in och testar, vilket vi fortfarande kommer vara, avslutar Munken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!