Sedan i måndags är han hemma i Torshälla igen.
– Det är dock lite kallt för min smak, säger han och skrattar.
Medaljen från 20-kilometersloppet i gång på friidrotts-VM i Doha ligger fint upplagd på köksbänken, redo för att porträtteras av undertecknad.
– Jag är faktiskt glad över att jag kunde åka därifrån, för på dagarna kunde man verkligen inte göra någonting. Det var 38 grader i skuggan och det var bara att stanna inomhus och de första sex dagarna där nere skötte jag träningen på kvällarna, säger Perseus.
Torshällabon börjar så smått också förstå vad han har gjort, där han är den första svensk på herrsidan som tagit VM-medalj i gång.
– Det börjar att landa lite men det är fortfarande väldigt overkligt, säger 29-åringen och skakar på huvudet.
Efter att han knep bronset i Qatar har massor av gratulationer strömmat in.
– När jag pratade med mamma (Siw) räknade jag lite snabbt och då hade fått in över 1 000 sms. Om man jämför med vad jag har fått vid tidigare tävlingar så är det här helt galet.
Och galet var verkligen loppet som höll på att knäcka många i den otroliga extremhettan. Men tillsammans med en fysiolog, som är expert på nerkylning, hade Perseus kommit på idéen om "iskorven" kring nacken och det var också den som hjälpte honom till att fullfölja ända in i mål.
– Vi testade först en gång på en världscuptävling i Mexiko innan VM, som jag dessutom vann. Sedan på femmilen använde även min bror Ato samma metod. Så under mitt lopp var det hur många som helst som hade kopierat iskorven.
Det var ändå många förhandsfavoriter som föll bort och runt vätskekontrollerna var det som vanligt stökigt.
– Ja, du tänkte på när jag kastade en flaska i huvudet på den kinesiske gångaren?
– Jag såg i ögonvrån att jag råkade pricka hans huvud men jag bad om ursäkt direkt, säger han och skrattar.
– Första varvet hade han försökt trycka sig in framför mig och då hade jag slagit till honom lite grann på axeln. Då blev han irriterad men det var nära att jag trampade av hans skor. Några varv senare missade han en flaska på vätskebordet och då langade jag vidare en till honom. Då var allt lugnt. Sedan fick han, som sagt, nästa flaska rätt i huvudet när han dök upp på insidan men generellt är det alltid struligt vid vätskestationerna.
Efter målgången hade Perseus grejat en bronsmedalj trots en kroppstemperatur på 40,9.
– Det kändes som att mitt huvud kokade och det enda sättet att få det att sluta var att stanna men det var ju otänkbart. I slutet av loppet ville kroppen bara stänga ner. Så inför Tokyo-OS måste vi hitta på en ny grej och så länge du inte täcker själva nummerlappen eller tävlingsutrustningen kan du ha på dig vad du vill. För det kommer bli väldigt varmt i Tokyo också, säger han och fortsätter:
– Jag är inte nöjd med att bara ta en medalj på VM. Jag vill fortsätta att bli bättre och att ta en OS-medalj skulle vara fruktansvärt stort.
Men säsongen är inte helt över för Perseus Karlström.
På tisdag ger han sig till Kina för att under nästa helg (20–22 oktober) ge sig ut i den sista världscupstävlingen. Japanen Toshikazu Yamanishi, som vann VM, tog över totalledningen senast men vinner Perseus loppet går han förbi och tar hem hela världscupen.
– Jag såg att japanen inte var anmäld till loppet så jag ska försöka rikta om fokus och vinna tävlingen. Men efter det kommer jag nog njuta en del och försöka landa i vad som hänt under året.