Formbesked inför EM – Åskag slog till med säsongsbästa

Råby-Rekarnes Maja Åskag närmar sig toppformen. Med lite mindre än en vecka kvar till friidrotts-EM i Rom slog hon till med ett säsongsbästa under Diamond League-galan på Stockholms stadion. " Det finns mer", lovar hon.

Råby-Rekarnes Maja Åskag slutade på en femteplats under damernas tresteg på Diamond League-galan i Stockholm under söndagen.

Råby-Rekarnes Maja Åskag slutade på en femteplats under damernas tresteg på Diamond League-galan i Stockholm under söndagen.

Foto: Anders Wiklund/TT

Friidrott2024-06-02 20:33

I fredags presenterade förbundskapten Kajsa Bergqvist den kompletta svenska truppen till friidrotts-EM i Rom.

Truppen består av 61 aktiva och en av dem är Maja Åskag från Eskilstuna som ställer upp i både längdhopp och tresteg.

Under söndagen visade Åskag formbesked på Stockholms stadion under den sista deltävlingen i Diamond League innan EM. 21-åringen från Eskilstuna gjorde då sitt bästa trestegsresultat för säsongen då hon i det andra hoppet slog till med 13,78 – i svag motvind.

Det innebar att Åskag ökade på sitt säsongsbästa med tio centimeter (13,68) från Nordiska mästerskapen. Dock är det en bit från hennes personbästa på 14,27 från förra året.

– Det blev en bra placering men det var lite svårhoppat. Det är var i varje fall ett steg åt rätt riktning. Jag vill och kan mer och det känns som att det bara blev hopp på min lägstanivå. Så det är både bra och dåligt. Men det finns mer att kräma ur och då vill jag också få visa det, säger Maja Åskag.

– Men det bara att ha tålamod. Jag vet att känslan finns där.

Vann Diamond League-tävlingen gjorde kubanskan Leyanis Pérez Hernández på 14,67.

För Åskag väntar nu resa till Rom på onsdag morgon för att sedan ladda för fredagens förmiddagskval i tresteg.

– Målet är såklart att vara bland de tolv bästa så att jag tar mig till final. Väl där hoppas jag nå längder upp mot 14 meter och mitt personbästa. Sedan får vi se hur långt det räcker.

EM i Rom inleds den 7 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!