AFC föll tungt i första semin - fick tre röda

AFC Eskilstuna fick en tung start på SM-semifinaldubbeln mot IFK Göteborg. Förlust med 4–9 och tre röda kort som betyder tre spelare avstängda i returen.

Isam Abassi, Ayoub Abassi och målvakten Divar Matte deppar efter ett av Göteborgs mål under den andra halvleken.

Isam Abassi, Ayoub Abassi och målvakten Divar Matte deppar efter ett av Göteborgs mål under den andra halvleken.

Foto: Johan Petersson

Futsal2020-03-22 20:10

Gästerna tog ledningen redan efter 1.30 men AFC kvitterade bara minuten senare genom Ayoub Abassi. Sedan var det i stort sett Göteborg för hela slanten i Stiga Sports Arena. Bortalaget gjorde fem raka och hade ledningen med 6–1 i paus.

– Vi räknade med att det skulle bli lite tightare i början men vi tappade försvaret helt. De gjorde snabba mål och sedan kollapsade vi lite i första halvlek, säger målvakten Divar Matte.

– Vi gick in i halvtid och var lite arga. Sedan kom vi ut spelade stabilt och tight. 

I andra fick AFC bättre ordning på spelet. Robin Zolfagary reducerade till 2–6 och med lite mer än elva minuter kvar kom 3–6 genom Rami Oraha. Då tändes hemmahoppet i arenan som, på grund av coronaviruset, inte hade någon publik. 

Men i stället för fler hemmamål gjorde Göteborg 3–7 och 3– 8 innan Oraha satte 4–8.

Kort därefter, med fem minuter kvar, fick Peyman Alkoyun sin andra varning och därmed rött kort. Knappt tre minuter senare blev även Oliver Mäntykorpi utvisad efter att ha tagit bollen med handen framför tomt mål.

På straffen spikade Blåvitt slutresultatet och i samband med det åkte Matte på sitt andra gula och fick AFC:s tredje röda.

– Vi gjorde 6–2 och 6–3. Därifrån, enligt mig, är det andra faktorer som påverkar. Vi fick tre röda kort där två är diskutabla. Jag vet inte varför jag fick rött kort. Jag skulle rulla fram bollen till mittpunkten och den råkade nudda killen som gjorde straffmålets ben för han var mitt framför mig. Tycker det är oacceptabelt i högsta ligan. Vi hade kontroll på matchen då men så kom besluten som förstörde allt, säger Divar Matte och fortsätter:

– Men det är inte därför vi förlorade, absolut inte. Vi förlorade för att vi inte hade förberett oss ordentligt. Det blir väldigt tufft i Göteborg och kommer samma domarteam kanske vi får tre röda kort till ... jag tycker det är lite sjukt bara.

Noterbart är att Göteborg saknade tunga kuggar som Emilio Rossi, Simon Chekroun, Niklas Engberg och Petrit Zhubi.

Oavsett hur det går i returen på lördag har nykomlingen AFC gjort en stark säsong.

– Vi är med hela vägen till semifinal och har en semi kvar att spela medan andra som trodde de var bättre än oss är hemma och kollar på matchen från soffan. Man kan säga vad som helst men vi har gjort en riktigt bra resa. Vi är stolta över det vi gjort och det är inte slut ännu, säger Matte. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!