Delac: "Dags att börja spela som ett lag"

Efter två inledande förluster jagar storfavoriten Guif första segern i årets damallsvenska när Drott gästar Stiga Arena på lördag.

Nyförvärvet tillika supertalangen Sofia Delac har varit en ljuspunkt i en annars mörk Guifinledning.

Nyförvärvet tillika supertalangen Sofia Delac har varit en ljuspunkt i en annars mörk Guifinledning.

Foto: Arkivbild

Handboll2019-10-12 07:22

Guif gick inför säsongen ut och slog på stora trumman. Laget var tydliga med att de gick för serieseger i damallsvenskan och uppflyttning till SHE. Men inledningen har lämnat en del i övrigt att önska från Eskilstunalaget. Förlusten i premiären mot Eslöv följdes upp av en genomklappning mot Kärra i Ellfolk arena. 

– Man ska komma ihåg att vi är ett väldigt nytt lag. Sen har det blivit en del förändringar i truppen, Caroline Karlsson blev skadad  innan premiären, Milica Raicevic lämnade klubben samt att flera andra spelar dras med skador. Det är inget vi ska skylla på, men det är något att väga in, säger högernian Sofia Delac.

Supertalangen, som anslöt från Göksten inför säsongen, har varit en ljuspunkt under den annars mörka Guifinledningen och 17-åringen har, främst tillsammans med Mia Lagumdzija, dragit ett tungt lass offensivt.

– För min egen del har det gått över förväntan, även om jag känner att det är en bra bit kvar till 100 procent. De här två matcherna har varit mina första på två år, efter att jag kom tillbaka från min korsbandsskada, säger Sofia som stänkt in tio mål inledningsvis.

På lördag väntar ett Drott som efter två inledande vinster parkerar på tredjeplats i tabellen. 

– Vi måste vara på tårna från start och börja spela som ett lag. Vi kan inte gå en och en hela tiden, då går det inte. 

Dock är laget tillbaka i Stiga Sports Arena efter att ha spelat hemmapremiären i Sofias gamla hemmaborg Ellfolk i Torshälla. 

– Jag tror att det blir ett lyft att spela i Stiga. Det är vår hemmaplan och där vi tränar. Förhoppningsvis kan det locka lite mer publik också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!