"DP" målbäst när Sverige föll

Eskilstunasonen Daniel Pettersson blev matchens bäste målskytt när Sverige föll mot Island med 26-27 i Kristianstad Arena under fredagskvällen.

Sverige föll med uddamålet mot Island.

Handboll2019-10-25 20:44

Det blev en minst sagt målsnål inledning i den första av två träningslandskamper mellan Sverige och Island. Efter tio spelade minuter hade Island ännu inte hittat nätet bakom en storspelade Mikael Appelgren i det svenska målet.

Långt tidigare hade Eskilstunasonen Daniel Pettersson, som var förstavalet i Mattias Zachrissons och Niclas Ekbergs frånvaro, inlett målskyttet med två raka mål från sin högersexposition. Därifrån skulle fler mål komma under den första halvleken.

Sverige gick fram till 8–5 och då hade Pettersson svarat för fem av målen, varav två från straffpunkten. I paus var det 13–11 och totalt sex mål från Eskilstunasonen.

– Jag är jättenöjd med min första halvlek. Både jag och laget fick en bra start och det är bara att fortsätta med den fart och intensitet vi har, säger Pettersson i Viaplays halvtidsintervju.

Andra halvlek blev jämn och lagen följdes åt fram till 23–23 med dryga sju minuter kvar vilket talade för en spännande avslutning. Där drog Island till slut det längsta strået och vann med uddamålet 27–26.

Daniel Pettersson blev matchens bäste målskytt med sina nio fullträffar.