Ekman mot Ekman i het brödrakamp

Daniel Ekman lämnade moderklubben Guif och flyttade till Malmö inför den här säsongen. Lillebror Marcus Ekman är kvar. Nu ställs de mot varandra.

Guifs Marcus Ekman ser fram emot mötet med brorsan Daniel Ekmans Malmö.

Guifs Marcus Ekman ser fram emot mötet med brorsan Daniel Ekmans Malmö.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-11-01 06:22

På lördagskvällen tar Guif emot Malmö i ligan och för Eskilstunakillen Daniel Ekman blir det en annorlunda bortamatch. Inte minst för att han ställs mot brorsan Marcus för första gången.

– Det blir väl lite speciellt innan men när det väl börjar är han en motståndare som vem som helst. Då spelar jag för Malmö och brorsan för Guif.  Då vill man vinna till varje pris. Men det är klart att det är roligt och speciellt att få träffa honom och alla som är kvar. Det ska bli kul att spela i arenan igen, det ser jag fram emot. Det känns nog lite annorlunda när man spungit in där som hemmaspelare så många gånger, säger Daniel.

– Det ska bli roligt men en liten annorlunda känsla efter att ha spelat med honom i Guif. Det blir kul att möta Malmö och ha Daniel på andra sidan, säger Marcus.

Den gångna helgen var storebror hemma hos familjen i Eskilstuna.

– Det blev inte mycket handbollssnack. Det är skönt att koppla av och prata om andra saker också, säger Marcus. 

Malmö leder serien efter nio omgångar. Hittills har det blivit sju segrar och två förluster.

– Vi har börjat bra och det är jättekul att leda serien. Vi förlorade två (Ystads IF hemma och Lugi borta) i början, sedan har spelet blivit bättre allteftersom. Vi gick vidare i EHF-cupen och det är också roligt, säger Daniel som hittat rätt i sin nya omgivning.

– Tycker att jag kommit in ganska bra i det. Klart att det tagit lite tid med tajming och allt men det känns bättre och bättre för varje match. Jag trivs här nere.

Vilken är den stora skillnaden mot Guif?

– Den stora skillnaden är väl spelarna, det är lite olika spelartyper. Det var inte lika mycket längd och tyngd i Guif, vi var mindre och snabbare. 

Eskilstunalaget ligger elva i ligatabellen med fem poäng.

–  De har gjort det bra i större delen av matcherna men inte lyckats få med sig så många poäng i slutet när det ska avgöras. De har haft lite otur, säger Daniel.

– Vi har inte lyckats sista tio. Spelar vi bra har vi potential att slå alla lag i ligan. Vi vet att vi kan bättre allihop i laget, inkluderat mig, säger Marcus. 

Malmö får finna sig i att vara favorit men att det ska bli en lätt match mot Guif är det inte tal om.

– Absolut inte. Jag vet när jag själv spelade i Stiga, det skulle vara svårt att slå Guif, säger Daniel.

– Malmö är ett väldigt bra lag.  De har många som kan skjuta utifrån och många som kan gå igenom. Vi har en idé om hur vi ska stoppa dem men vi vet att det blir svårt.  Brorsan sätter jag stopp för men jag hoppas väl att det går bra för honom och lite sämre för Malmö, säger Marcus.

Hur slutar matchen?

–Jag hoppas vi vinner så klart, säger Daniel.

– Det är svårt att gissa resultat men det blir nog en jämn match och jag säger att vi vinner med 29–27, säger Marcus.

Båda Ekmansbröderna har sagt hej då till pappa Janne som tränare.

Är det skönt att slippa hans röst på träningarna?

– Ha, ha, ha. Det är väl skönt att få höra en annan röst men det funkade bra i Guif också, säger Daniel.

– Det är både på gott och ont. Vi brukar diskutera handboll både före och efter matcherna. Det är skönt att ha en pappa på ett annat plan nu, som en vanlig pappa, säger Marcus.

Förra veckan var nye Guiftränaren Zoran Roganovic, Vasilije Kaludjerovic och Herdeiro Lucau på landslagsuppdrag. Men nu är truppen samlad och redo.

– Det ska bli kul att spela igen. Stämningen i laget är bra, den har aldrig varit dålig. Bara tråkigt att vi inte lyckats i matcherna, säger Marcus Ekman.

Daniel Ekman har lämnat moderklubben efter många år i den röda Guiftröjan. Nu ser han fram emot att möta lillebror Marcus.
Daniel Ekman har lämnat moderklubben efter många år i den röda Guiftröjan. Nu ser han fram emot att möta lillebror Marcus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!