Holst tillbaka i kassen för att stanna

I premiärförlusten mot Eslöv gjorde nyförvärvet Josefin Holst sin första match på nästan två år. "Jättekul att kunna spela igen" säger den SHE-meriterade Guifmålvakten.

Josefin Holst är redo att freda Guifmålet i helgens hemmapremiär mot Kärra.

Josefin Holst är redo att freda Guifmålet i helgens hemmapremiär mot Kärra.

Foto: TT/Guif

Handboll2019-10-04 17:30

För ungefär två år sedan åkte målvakten Josefin Holst, då tillhörande SHE-laget Skuru, en korsbandskada som hållit henne borta från spel sen dess. I våras stod det klart att 27-åringen ansluter till storsatsande Guif och under förra helgen äntrade hon äntligen planen igen när Eskilstunalaget föll mot Eslöv i den damallsvenska premiären.

– Det var jättekul att vara tillbaka på plan och kunna spela på riktigt igen. För att vara min första match på två år så var den väl ändå godkänd, säger Holst som fick beröm av tränaren Helena Lindblom efteråt. 

Matchen slutade med förlust 20–23 men det fanns ändå positiva saker att ta med sig framöver.

– Framför allt tycker jag vårt höga tempo var bra. Även våra kontringar i andrafas, säger Holst som bor i Eskilstuna men pendlar till Stockholm för sina civilingenjörsstudier. 

Nu väntar hemmapremiär, fast ändå borta. Matchen mot Kärra spelas nämligen i Ellfolk Arena i Torshälla på grund av att handbolls-DM arrangeras i Stiga Sports Arena.

– Hemmapremiären är alltid lite speciell. Det gäller att vi i den matchen kan spela vidare på det som var bra senast, tempot och kontringarna. 

Hur bra koll har du på Kärra?

– Ingen just nu, men vi kommer ha superkoll när det blir dags på lördag.

I och med Holst ankomst ökar konkurrensen på målvaktssidan som nu är utökad till tre (Amanda Ingvarsson och Emina Jonasson är de två andra). Men någon nummer ett är inte uttalad.

– Nej, vi är tre väldigt duktiga målvakter så vi får se. Självklart vill jag spela så mycket som möjligt och göra allt för att hjälpa laget. 

Matchen mot Kärra kastas igång 16.00 på lördag i Ellfolk Arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!