Holsts storspel räckte inte - Guif föll igen

Sju omgångar är spelade och Guif ligger fortfarande sist i Allsvenskan. Under söndagen blev det förlust med 19-24 hemma mot Kristianstad. Kris? "Nej".

Det var deppigt bland Guifarna efter ännu en förlust. På bilden syns Malin Bergkvist, Emma Jarmteg, Fanny Söderberg och Frida Haraldsson.

Det var deppigt bland Guifarna efter ännu en förlust. På bilden syns Malin Bergkvist, Emma Jarmteg, Fanny Söderberg och Frida Haraldsson.

Foto: Johan Petersson

Handboll2019-11-10 18:41

Josefin Holst gjorde en strålande insats i Guifs mål. Men för dålig skärpa framåt betydde att skrälläget försvann mot det Ulf Schefvert-ledda topplaget Kristianstad.

Guif visade härligt go från start och när Joline Jakobsson snodde bollen direkt, sprang över hela planen och med vilja vräkte in 1–0 kändes det som om det kunde bli en kul söndagseftermiddag för hemmalaget. Mia Lagumdzija ökade till 2–0 på straff, försvaret var aggressivt och det dröjde nästan sex minuter innan gästerna spräckte Holsts nolla. 

3–2 till Guif blev så småningom 8–8 innan Kristianstad ryckte till 8–10. En del bortamål kom alldeles för enkelt och framåt stämde det inte riktigt för hemmatjejerna.  I paus var ställningen 12–16.

Den andra halvleken blev en märklig historia. Amanda Ingvarsson fick hoppa in efter knappt tre minuter på en straff och räddade Katja Ryersbergs försök.  Det dröjde nästan fem minuter innan första målet efter vilan kom och det var från gästernas Maja Hansson. Guif blev mållöst i nästan tolv minuter. Efter 11.48 fick Jessica Dickfors hål på Petra Kudlackova och det betydde reducering till 13–19. 

Till slut blev det 19–24 sedan hemmalaget gjort fyra av matchens fem sista mål.

– Jag tycker vi stod upp mycket bättre än i de senaste matcherna men vi har att jobba på att göra mål, säger Josefin Holst som noterades för tiotalet räddningar (15 totalt) bara i den andra halvleken då det endast blev åtta insläppta varav flera kom i tom bur då Guif chansade med en extra utespelare.

Vad säger du om din egen insats?

– I första var det inte jättebra men då var det många fria lägen. I andra fick jag bättre träff och tog några räddningar utöver vad man brukar att ta, säger Holst. 

I och med förlusten är Guif fortfarande sist i serien med tre poäng efter sju omgångar.

– Det känns tråkigt att vi inte tar poäng. Me nu handlar det m att få ihop ett spel som håller både bakåt och framåt. Då kommer poängen att trilla in också, säger Josefin Holst.

Är det kris nu?

– Nej! Vi ska inte hetsa oss för mycket. Det är bara att jobba på, det kommer en vändning.

Tränaren Helena Lindblom:

– Det här var egentligen ett fall framåt. Vi visade inställning och är på väg åt rätt håll. Men vi gick bort oss bakåt, brände tre straffar ... det är tufft, speciellt för tjejerna. Tabellen är jobbig att titta på så vi får inte fokusera på den. Nu är det bara att fortsätta jobba och ha tålamod. 

Är det kris?

– Nej, det är inte kris. Vi är på gång, jag är helt säker.

Damallsvenskan

Guif–Kristianstad 19–24 (12–16)

Mål, Guif: Sofia Delac 6, Mia Lagumdzija 6, Joline Jakobsson 3, Jessica Dickfors 2, Moa Hjalmarsson 2.

Kristianstad: Maja Hansson 9, Andrea Jacobsen 5, Katja Ryersberg 3, Martina Weisenbilderova 2, Zoe Afram 2, Elin Steen 2, Alva Söderbom.

Utvisningar, Guif: 2x2 minuter. Kristianstad: 2x2.

Publik: 219.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!