Sonestens önskan: Få sänka kompisen

Mot Malmö gjorde Guifs Simon Sonesten en fin insats. Nu väntar ett prestigeladdat ligamöte med Emil-kompisarna i Helsingborg. "Om jag får sänka Emil Andersson och göra fem mål. Då är det en bra dag på jobbet", säger Sonesten.

Simon Sonesten gjorde en bra insats i kryssmatchen mot Malmö senast. Nu ser han fram emot mötet med sina kompisar i Helsingborg.

Simon Sonesten gjorde en bra insats i kryssmatchen mot Malmö senast. Nu ser han fram emot mötet med sina kompisar i Helsingborg.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-11-07 06:22

I lördags visade mittsexan Simon Sonesten från start att det inte skulle bli någon bekväm väg till poäng för serieledande Malmö i Stiga Sports Arena. Förutom hårt jobb bakåt blev det till slut fyra mål på fem försök från Simon. Bland annat viktiga 14–14, 19–20 och 22–22 i matchen som slutade 23–23.

–  Är nöjd med insatsen. Jag fick mycket förtroende framåt,  sedan trivs jag väldigt bra i min nya roll bakom Eric Johansson i offensivt försvarsspel. Det blir mindre att jag möter någon rakt framifrån. Nu ligger jag bakom och ska rädda upp situationen om det behövs.  Det är kul om det går bra bakåt men att kunna bidra i anfall också gör att det blir ännu roligare att spela, säger Simon och ger sin syn på lagets insats mot Malmö: 

– Skönt att få komma på rätt spår efter uppehållet. Det kändes som det var vår match så helt nöjd var man väl inte direkt efter slutsignalen. Vi hade 18 tekniska fel och ändå lyckades vi ta poäng mot topplaget. Vi hade sex eller åtta bolltapp rätt i deras händer. Med färre fel och färre tappade bollar i anfallsspelet kunde vi ha hållit dem under 20 mål, säger Sonesten.

Nu väntar ett nytt Skånelag när Helsingborg gästar Eskilstuna under torsdagskvällen. På andra sidan står då vännerna Emil Andersson och Emil Hansson som lämnade Guif efter förra säsongen.

– Det ska bli väldigt roligt att möta dem. Båda två umgicks jag mycket med när de spelade i Guif så vi är väldigt bra kompisar. Får se om vi är det lika mycket efter matchen, säger Simon och skrattar.

– Att få proppa Emil Andersson vore trevligt, det har jag saknat på träningarna så det ser jag fram emot. Vi ska se till att de får åka tillbaka till Skåneland med noll poäng. Om jag får sänka Emil Andersson och göra fem mål. Då är det en bra dag på jobbet. Och att vi vinner förstås, det är allra viktigast.

Guif har tagit sex poäng hittills. Helsingborg fyra.

– Vi har egentligen bara spelat bra mot topplagen undantaget mot Önnered. Nu ska vi gå in som favorit och visa att vi kan palla för trycket. Jag anser att vi är ett bättre lag än Helsingborg. Vi fick igång kontringsspelet senast. Nu får vi försöka trycka ännu mera. Vi vill tillbaka till den gamla Guifhandbollen med mycket fart och fläkt, säger Sonesten.

Simon Sonesten är redo för ligamötet med Helsingborg.
Simon Sonesten är redo för ligamötet med Helsingborg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!