Övertidsseger för SIBK i hemmapremiären

SIBK fick oväntat tufft mot AIK i hemmapremiären i Thomas Arena. Matchen gick till sudden där Adam Nilsson avgjorde för Strängnäslaget (7-6).

Adam Nilsson avgjorde i förlängningen mot AIK.

Adam Nilsson avgjorde i förlängningen mot AIK.

Foto: Arkivbild

Innebandy2019-10-05 19:02

Det var revansch som jagades för SIBK:s del. Förra helgens premiär slutade minst sagt olyckligt när laget tappade en 7–3-ledning till förlust 11–9 mot bottentippade Sundvall.

Under lördagseftermiddagen stod AIK för motståndet när SIBK bjöd upp till dans hemma i Thomas Arena. Och det blev en riktig fullträff inledningsvis. 

– Den första perioden genomförde vi taktiskt sett helt perfekt, berömmer tränare Peter Lund. 

Det syntes även på resultattavlan. Pierre Hellström satte två och Adam Nilsson och Tim Löfgren-Lindgren målade varsin gång fram till en 4–1-ledning. En AIK-reducering i slutminuterna av första blev dock starten på vändningen.

För när period nummer två var över hade gästerna snott åt sig en 5–4-ledning.

– Det blir ofta så i innebandymatcher. Jag kan förstå dem som tycker att man borde kunna stänga en match vid 4–1-ledning, och det går ibland. Men på den här nivån, när framför allt de offensiva spelarna håller sån hög klass, är det väldigt svårt att försvara sig. Får ett lag momentum så blir det ofta tre, fyra mål på raken, säger Lund. 

Den sista perioden blev jämn och när slutsignalen ljöd var ställningen 6–6. Då hade Adam Nilsson även missat en straff för hemmalaget och förlängning väntade.

– Vi sa att det bara var att gå och kriga till oss segern i sudden. Det fanns inget annat, säger Lund. 

Och visst blev det så. Adam Nilsson tog revansch på sig själv och sköt extrapoängen till SIBK fem minuter in i förlängningen. 

– En otroligt viktig seger, AIK var förvånansvärt svåra. Vi kändes lite starkare från start och skönt att få vinna till slut, avslutar Lund som gav ett extra plus till Tim Löfgren-Lindgren, Pierre Hellström och Kalle Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!