SIBK tog första trepoängaren – mot topplaget

Så kom den till slut, SIBK:s första trepoängare för säsongen. Serieledande Tullinge slogs tillbaka med 8–5 i Thomas Arena under lördagen.

Strängnäs IBK tog säsongens första eger under lördagen när Tullinge besegrades med 8-5.

Strängnäs IBK tog säsongens första eger under lördagen när Tullinge besegrades med 8-5.

Foto: Joakim Serrander

Innebandy2019-10-26 20:33

Efter fyra spelade matcher stod Strängnäs IBK fortfarande utan seger efter ordinarie tid i årets norra allsvenska. Men under lördagskvällen lossnade det äntligen för laget som prenumererat på play-off-platser de senaste åren. 

– Vi har inlett knackigt, inget snack om det. Så det var såklart skönt med en vinst nu, säger SIBK-tränaren Peter Lund. 

Motståndet i Thomas Arena var dessutom inte vilket som helst de serieledande Tullinge gästade. 

– Det är ett bra lag, även om jag personligen kanske inte anser dem vara så bra som tabellen visar, säger Lund. 

Hemmalaget fick en drömstart när Erik Lindahl gav SIBK ledningen efter bara 18 sekunder. Dock lyckades Tullinge vända på steken innan periodvisslan ljöd. 

Period två blev även den jämn och efter att åter ha hamnat i underläge (2–3) var det nu SIBK:s tur att hämta upp och vända. Erik Lindahl kvitterade med sitt andra för dagen innan Rasmus Jansson fixade 4–3-ledning inför sista perioden. 

– Vi föll aldrig ur matchplanen under någon period. Vi fick också bollarna på de ytor vi vill, då är vi riktigt svårslagna, säger Lund. 

Tullinge kvitterade i början på tredje men efter det var det hemmalaget som dominerade. Efter en stark andra halva av perioden kunde Strängnäs gå vinnande ur striden med 8–5 och årets första trepoängare var därmed säkrad. 

– Det som skiljde den här matchen från våra tidigare var att nu höll vi uppe vårt spel under hela matchen I de andra matcherna har vi bara gjort det bra periodvis och då vinner man inga matcher. Dessutom fungerade alla tre femmor riktigt bra, jämfört med tidigare då en av dem har fallit ur, säger Lund och fortsätter:

– Det kan lätt smyga sig in lite för mycket självförtroende bland när man som vi har spelat play-off tre år i rad och dessutom spelat väldigt bra under försäsongen. Att man går och känner; det löser sig nog till slut. Det kan vi inte göra, då går det som det har gått under inledningen. Men vi vet att vi är ett väldigt bra lag när det stämmer och vi spelar som vi ska, då är vi livsfarliga för alla lag, avslutar Lund som ger en extra ros till juniorfemman, Kalle Karlsson och Lucas Lindgren.

Oliver Söderman avlossar ett skott.
Oliver Söderman avlossar ett skott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!