Torshälla föll tungt i Uppsala

Torshälla IBK har fått en tung start på division 1-säsongen. Under lördagen kom lagets andra raka förlust när Uppsala drog längsta strået och vann med 12-9.

Torshälla IBK åkte på sin andra raka förlust när laget gästade Uppsala.

Innebandy2019-10-05 14:02

Förra helgens premiär slutade i moll för Torshälla IBK när Surahammar vann med 8–6 i Stiga Sports Arena. Under lördagen stod Uppsala Teknologer för motståndet på bortaplan i årets andra seriematch.

Första perioden blev jämn och slutade 2–1 till hemmalaget efter att Lucaz Lange målat för gästerna.

Period nummer två blev desto mer målrik. Först kvitterade samme Lange till 2–2 och Martin Hellfors gav sen också Torshälla ledningen innan Uppsala tog över taktpinnen på nytt. Tio svängiga minuter senare var ställningen 7–4 för hemmagänget som gick till periodvila med en betryggande ledning.

Torshälla var sen piggast i upptakten av de avslutande 20 minuterna och gick fram till 7–6. Men detta var inte gästernas dag. Med tre snabba mål såg Uppsala till att avgöra matchen och slutresultatet skrevs till 12–9. Något som innebar Torshällas andra raka förlust och laget är parkerat i botten av division 1 Mellersta.

Gästernas mål gjordes av Lucaz Lange 3, Markus Larsson 2, Martin Hellfors, Andreas Wisén, Isac Hammarberg och Niklas Engman.