Å/S-tränaren: "Det finns mer att ge"

Åker/Strängnäs krigar på i Hockeytvåan. På fredag kan klubben säkra en plats i Alltvåan vid seger mot Flemmingsberg. "Vi är ett bättre lag" säger Å/S-tränaren Gustaf Länn.

Åker/Strängnäs kan säkra en plats i Alltvåan vid seger mot Flemmingsberg på fredag.

Åker/Strängnäs kan säkra en plats i Alltvåan vid seger mot Flemmingsberg på fredag.

Foto: Arkivbild: Marie Bremberg

Ishockey2019-11-07 16:00

Med tre matcher kvar av Hockeytvåans grundserie står Åker/Strängnäs med ena foten i Alltvåan. Efter tisdagens övertidsseger mot Tumba räcker det att besegra Flemmingsberg på fredag för att säkra avancemang till vinterns långdragna kamp om uppflyttning till Hockeyettan. 

– Vi ska ha en bra chans att vinna på fredag. Visst har Flemmingsberg ett par skickliga spelare som ligger högt upp i poängligan, men vi har ett starkare lag enligt mig, säger Å/S-tränaren Gustaf Länn. 

I matchen mot Tumba hade brukslaget ett stort övertag i powerplay men lyckades bara göra två mål i den spelformen. 

– Vi spelade 18–19 minuter med en man mer och det borde vi ha utnyttjat bättre. Defensivt såg det bra ut, något det gjort hela säsongen. Men ett par mål till framåt var väl att önska. 

Efter en lite halvskakig start på säsongen har Åker/Strängnäs tydligt visat att klubben har i Alltvåan att göra. Detta trots att man bland annat tappat förra årets poängkung Christoffer Usov (Norge) och backklippor som Martin Backholm (slutat), Thimmy Garbenius (studier i USA) och Jesse Narva. På elva matcher har det blivit 20 poäng och inför fredagens match en tredjeplats i tabellen där de fyra bästa är klara för Alltvåan.

– Vi har kommit in mer och mer för varje omgång. Om vi bortser från bortamatchen mot Flemmingberg (vinst 8–7) har defensiven sett riktigt bra ut och vi är ett av de lagen som släpper in minst mål i fem mot fem, säger Länn. 

Vad är målsättningen för säsongen?

– Såklart att nå Alltvåan, men vi har även förhoppningar att knipa en andraplats i nu i grundserien. Det ger en extra hemmamatch i Alltvåan och chansen till det lever fortfarande även om det är beroende av faktorer som vi själva inte kan styra över. 

Ett av säsongens stora utropstecken är att laget lyckats vända förra årets tunga bortatrend där man på elva bortamatcher endast noterades för en vinst. 

– Det har vi redan lyckats vända på vilket känns bra inför det som komma skall. 

En stor del i säsongens framgångar stavas Linards Mazurs Mago. Den landslagsmeriterade letten leder den interna poängligan med 18 poäng på elva matcher. 

– Han är såklart viktig för laget och en ledargestalt på isen. Dock tror jag att vi kan krama ur lite mer av honom, det finns perioder i matcherna där han går ner sig lite. Det gäller flera spelare faktiskt, det finns mer att ge. 

Linards Mazurs Mago har även i år varit en viktig kugge och leder brukslagets interna poängliga.
Linards Mazurs Mago har även i år varit en viktig kugge och leder brukslagets interna poängliga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!