Åker/Strängnäs fortsätter segertåget

Serieledande Åker/Strängnäs fortsätter att vinna i Alltvåan. Under fredagskvällen hemmabesegrades Nacka med 6-5.

Åker/Strängnäs vann ännu en match i Alltvåan när Nacka besegrades med 6-5 i Åkers Ishall.

Ishockey2020-01-10 21:14

Å/S tog ledningen med 1–0 efter 2.37 och hade 3–1 med knappt två minuter kvar av den första perioden. David Bank, Kim Näslund och Joonas Ruotsaari hade nätat för hemmalaget. Med fyra sekunder kvar till den första vilan reducerade gästerna i numerärt överläge. I början av mittronden åkte Åkers David Bank på ett matchstraff. Nacka kunde kvittera i spel fem mot fyra och även ta ledningen med 4–3. När drygt halva matchen var spelad kvitterade Filip Sjölin i powerplay och i slutet av perioden drabbades gästerna av ett matchstraff.

3.11 in på tredje perioden fixade Viktor Madell 5–4 i spel fem mot fyra. Med lite mer än sju minuter kvar kom 6–4 genom Andreas Sollén, också det i numerärt överläge efter att Nacka haft för många spelare på isen. Gästerna, som vann skotten med 52–21, tryckte på och fick in 6–5 men Å/S höll undan.