Bästa matchen för säsongen - föll ändå

Lindens bästa match för säsongen. Men marginalerna - inga mål på många chanser - straffade laget i Lindesberg på söndagen. Lindlöven vände till 2-1-seger i slutakten.

Stefan Gråhns och hans Linden  gjorde en fin insats mot Lindlöven men åkte på en jobbig förlust.

Stefan Gråhns och hans Linden gjorde en fin insats mot Lindlöven men åkte på en jobbig förlust.

Ishockey2019-11-10 19:38

När gästerna skrinnade av isen var det med hängande huvuden och stor besvikelse. Ingen ville prata, och den mest nedstämde av samtliga var tränare Jocke Lundholm som överlät åt assistenten Jonte Gustavsson att snacka med pressen. Han bara suckade:

– Det här borde vi ha stängt efter två perioder. Tyvärr saknade vi än en gång tur framför kassen. Det positiva är i alla fall värt att ta med sig.

Då tänker han främst på att Linden på nytt visade minst samma kapacitet som ett av Hockeyettans främsta.  Framför allt när det gäller det femstjärniga försvarsspelet och den fantastiska kampandan. Utespelarna krigade om varenda millimeter.

Efter en mållös förstaperiod tog Linden ledningen efter 3.42 i andra.

Linus Ageborg styrde in en puck från backplats och fullträffen otagbar. Hans tredje i serien.

Sedan skapade Linden en handfull möjligheter men fick ett par tveksamma och onödiga utvisningar på halsen, box play-spelet emellertid utsökt.

Fem power play totalt inte lika lysande när det gällde avsluten.

I mitten på slutronden kom så 1–1 som en kalldusch. Anders Olsson missbedömde ett långskott från notoriske målskytten Max Lalander och i power play prickade Lukas Henze in segermålet 2,5 minut senare.

Sista två minuterna spelade gästerna utan målvakt utan dock att åstadkomma några riktigt heta kvitteringsmöjligheter.

Förlusten innebär att Allettan nu ser ytterst avlägsen ut. I stället gäller det att försöka kriga sig bakvägen till allsvenskt kval, fullt rimligt om man fortsätter att prestera på samma höga nivå.