Efter droguppgifter – hela laget testas

Efter uppgifter om att droger förekommit på en lagfest anordnad av seniorspelarna i Åker/Strängnäs vill nu klubben statuera exempel. Samtliga spelare i A-laget ska därför genomgå drogtest.

Alla spelare i Åker/Strängnäs ska dopingtestas efter uppgifter om droganvändning på en fest.

Alla spelare i Åker/Strängnäs ska dopingtestas efter uppgifter om droganvändning på en fest.

Foto: Arkivbild

Ishockey2019-10-08 14:00

Åker/Strängnäs har blandat och gett i inledningen av Hockeytvåan. En seger, ett kryss och en förlust har det blivit på de tre inledande matcherna. Under tisdagen presenterade dock klubben tråkiga nyheter, utspelade långt ifrån hockeyrinken.  

Det var på en fest, anordnad av Å/S-spelarna förra lördagen, som det enligt uppgifter ska ha förekommit användning av droger.  

– Det var bara spelare på festen, inga ledare eller liknande. Vi fick efteråt information att det kan ha förekommit droger i någon form på den här tillställningen, säger klubbens presskontakt Dan Nilsson.

Klubben väljer nu att agera ordentligt efter uppgifterna.  

– Vi tog det på fullaste allvar direkt. Om detta har förekommit så är det djupt upprörande och det strider det mot varje enskild spelares kontrakt med Åker/Strängnäs. Klubben har ett socialt ansvar och en nolltolerans mot doping och droger. Vi kommer genomföra dopningstester på samtliga spelare omgående, säger Nilsson.  

Vad händer sen?

– De spelare som testas positivt eller vägra lämna ett prov kommer få lämna klubben med omedelbar verkan. Kontrakten bryts.  

I och med att festen arrangerades av spelarna för spelarna känner klubben att man har ett stort ansvar.  

– Det är ju ett gränsfall eftersom det var en privat fest med bara Å/S-spelare. Då blev det ändå väldigt nära vårt ansvar och vi valde att agera direkt.  

Så snart en leverantör inom dopingtest är kontrakterad kör testerna igång och Dan Nilsson är tydlig med vad styrelsen anser om händelsen.  

– Det är djupt upprörande och hela styrelsen är väldigt besviken. Vi hade kunnat sopa det under mattan och låtsas som ingenting, men vi valde att vidta tydliga åtgärder, säger Nilsson som hoppas att klubbens agerande kan inspirera fler idrottsföreningar i landet.  

– Vi har valt att ta en smäll för idrotten och ishockeyn genom att gå ut med detta. Nu hoppas vi att det här tråkiga väcker frågan om dopingtester runt om i föreningssverige. Finns det misstanke eller tro om att det förekommer droger eller liknande, dopingtesta spelarna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!