Linden föll efter dramatisk avslutning

Bottenlaget Köping satte stopp för Linden på fredagskvällen och vann i Sméhalllen med 3–2.

Cristopher Norlin gav Linden ledningen i den första perioden. Köping kunde dock vända och vinna med 3-2.

Ishockey2019-10-25 21:30

Ett dystert slut på första halvan av Hockeyettan för Eskilstunalaget som inte alls kom upp i normal nivå förrän på slutet. Då fanns det gott om möjligheter till kvittering och förlängning men marginalerna var inte med de rödvita denna afton. Den oväntade, men inte helt orättvisa förlusten, innebär ju att kontakten med topp-5, som spelar i Alllettan senare, inte etablerades.

– Jag är oerhört besviken. Det var alldeles för många, ingen nämnd och ingen glömd, som underpresterade. Andra perioden var nog den sämsta i år och sedan kunde vi inte resa iss riktigt. En skitmatch, kommenterade tränaren Jocke Lundholm.

– Insatsen kom dessutom överraskande eftersom vi ju spelat så bra en längre tid.

Sitt tredje mål för säsongen lassade Cristopher "Stoffe" Norlin in i tom bur på en målvaktsretur. Det betydde 1-0 till hemmalaget efter 5.41. En fullträff som kom till i power play. Västmanlänningarna  pressades tillbaka i spel tre mot fem men hade just fått in en spelare och var alltjämt decimerade.

Ställningen i en relativt händelsefattig förstaperiod stod sig till sidbytet.

Tidigt efter pausvilan kvitterade gästerna. En horribel passning bakom eget mål hamnade rätt i gapet på Jonte Berg som skickade vidare till friställde Marcus Viitanen. Denne rundade Oliver Eriksson och la trissan i nät intill Lindenmålvaktens vänstra stolpe.I det läget rättvist med oavgjort.

Köpings första skott i slutperioden resulterade efter 5.34, en riktig kalldusch i en tilltrasslad situation där Linden ville ha fullträffen bortdömd för att pucken skulle ha slagits in med handen!

När försvaren Gustav Särenborg i offensiv position skickade in 2-2 efter drygt 13 minuter tändes hoppet om hemmapoäng men det grusade Lucas Gustavsson på ett knallhårt slagskott med mindre än fyra minuter kvar.

Ett ribbskott och hårt tryck åstadkoms men alltså inget mål. Sista två minuterna med tom kasse.

Johan Cederberg säsongsdebuterade i seriespel och fick med sig en passningspoäng. Däremot lyste ringrosten igenom då han inte kunde utnyttja tre rena frilägen. Han var både besviken över resultatet och småsur över sig själv.

– Svagt av mig att inte sätta minst en av chanserna. Jag borde nog ha gjort två.

– I övrigt är jag nöjd med att jag orkade så bra efter nio veckors frånvaro och det blir nog förhoppningsvis roligare framöver.

Serien gör nu uppehåll och vänder. För Lindens del handlar nästa uppgift om serieledande Mariestad på bortais nästa söndag.