Linden föll med uddamålet i Kumla

Ibland är idrotten grym. I mer än två tredjedelar var Linden klart bättre än Kumla under onsdagskvällens 3–2-förlust.

Lindens Oscar Pettersson.

Ishockey2019-10-02 21:33

Ändå blev det noll poäng, hemmalaget gjorde sina två första mål i power play och slog in segerpucken till 3-2 då sex minuter återstod efter ett aningen olyckligt ingripande av Oliver Eriksson.

– Jag är oerhört besviken. Det här borde vi ha vunnit men gör man inga mål i spelmässigt överläge eller i spel fem mot fyra kan det gå så här, suckade tränaren Jocke Lundholm och hade svårt att se något positivt.

Men så mjuknade han en aning och konstaterade att det fanns ljusglimtar. Speciellt första halvan och sista 20.

Inledningsperioden var Lindens hittills bästa i serien. I ett hiskeligt tempo virvlade gästerna runt med ett imponerande passningsspel och stundtals handlade det om spel mot ett mål. Olyckligtvis lyckades man dock inte pressa in någon puck, en 2-0-ledning hade varit rättvis.

– Vi är för dåliga på att göra mål och är inte tillräckligt heta framför kassen. Det tar vi med oss till nästa gång, summerade Lundholm.

Han har gott om tid på sig att analysera, först nästa fredag är det dags igen då Surahammar kommer på Eskilstunavisit.

Efter fyra minuter i rond 2 lyckades laget i alla fall överlista hemmakeepern. Oscar Sinnby fick en perfekt passning av Emil Johansson och sköt lika snyggt 0-1, hans första fullträff i sin nya klubb. Absolut välförtjänt, han var en av de piggaste i Linden men hade svårt att glädja sig åt fullträffen.

– Det är kul att göra mål men förlorar man kan man inte vara glad.

Under två utvisningar vände Kumla mitt i den andra perioden och gick till pausvila med 2-1 i ryggen.

Sin första målpuck i Hockeyettan prickade Erik Lindberg med ett snitsigt skott från vänsterkanten in i bortre krysset och tände Lindenhoppet i början på tredje ronden.

Detta släckte tvåmålsskytten Martin Eberhardsson efter 14.05 och därefter jagade gästerna förgäves kvittering. Sista möjligheten försvann dock i samband med en ny utvisning i slutminuterna när en Kumlaspelare jagade mot tom kasse hade Christofer Udd inget annat alternativ än att fälla honom.

Domarna diskuterade straffslag men valde två minuter och det var givetvis förödande för gästerna. En räddad straff hade gett utrymme för nytt spel sex mot fem, nu spolierades den chansen.