Rekordmannen Strömberg till Sméhallen

Det finns inte många svenska ishallar som Conny Strömberg inte har spelat i. Men Sméhallen i Eskilstuna har han aldrig tidigare besökt. "Det blir kul att komma dit" säger den 43-årige poängmaskinen inför fredagens möte mellan Linden och Surahammar.

Conny Söderberg, här i Örebrotröjan, är en av de svenskar som representerat flest klubbar i sin karriär. På fredag gästar han Eskilstuna med sin 25:e klubb i ordningen, Surahammar.

Conny Söderberg, här i Örebrotröjan, är en av de svenskar som representerat flest klubbar i sin karriär. På fredag gästar han Eskilstuna med sin 25:e klubb i ordningen, Surahammar.

Foto: TT

Ishockey2019-10-11 05:53

Sedan karriären inleddes i början på 1990-talet har powerplay-specialisten Conny Strömberg representerat 25 olika klubbar i åtta länder. 

– Ja, det har blivit en del genom åren (skratt). Det har väl mest att göra med att när jag var ung så ville man ta sig uppåt i karriären vilket ledde till en del klubbyten. Sen har jag av olika anledningar lämnat vissa klubbar tidigare än väntat, säger Strömberg som numera är bosatt i Västerås och representerar Surahammar i Hockeyettan.

Inte sällan har det handlat om flera föreningsbyten under en och samma säsong för den nu 43-årige forwarden. 

– Det är väl främst under de senaste åren då jag har sökt mig till lag som kvalar uppåt och liknande. Jag gillar också att se nya ställen, något jag verkligen fått göra.

Örnsköldsviksonen har genom åren visat upp ett imponerande poängsnitt. Det är sällan han ligger under en poäng i snitt per match under en säsong, ofta det dubbla. Eller vad sägs om 137 poäng på 60 matcher? Inspelade i tyska tredjeligan, men ändå. 

– Just poängplockningen är en styrka jag alltid har haft. Framför allt i powerplay då det ofta blir lägen och man har lite med tid på sig.

I årets hockeyetta har 43-åringen levererat åtta assist på sex matcher för sitt Surahammar (nästjumbo i västra Hockeyettan) som på fredag gästar Sméhallen i Eskilstuna. 

– Min egen säsong har väl varit som förväntat. Jag har hittat in bra till Marcus Wahlgren som har gjort ett par kassar. Sen är vi inte nöjda med säsongsinledningen, vi måste höja oss. Vi har spelat bra mot tufft motstånd och sämre mot de svagare lagen. 

Strömberg spelat i de flesta svenska ishallar, men Sméhallen i Eskilstuna har han aldrig tidigare gästat. Där ställs han nu bland annat mot förre lagkamraten i Västerås, Stefan Gråhns. 

– Det blir kul att komma till Eskilstuna och lira. Alltid kul att också möta någon man tidigare spelat med och känner. Vi får väl se vad som händer där ute på isen, säger Strömberg och skrattar.  

Trots sin höga "hockeyålder" ser 43-åringen inget direkt slut på karriären. 

– På den här nivån har jag kapacitet att spela flera säsonger till. Men jag tar ett år i taget och känner efter. Motivationen ska finnas där också. 

Har du börjat planera för ett liv efter hockeyn?

– Ja, visst finns det planer. Jag vill hålla mig inom sporten, kanske som sportchef, scout, tränare eller liknande.  

Matchen mellan Linden och Surahammar kör igång klockan 19 under fredagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!