Marcus Ekman och hans Guif kämpade och slet men fick till slut se sig besegrat av Ystads IF.

Krönika2022-02-16 20:46
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter två raka segrar tog det tvärstopp för Guif.

Dessvärre gav laget aldrig sig själva chansen att vinna mot Ystads IF.

En väldig massa slarv förstörde nämligen matchen tidigt. Och när Guif såg ut att jobba sig ifatt. Ja, då kastades bollar bort igen.

Mot Ystad var Guifs inledning brutalt dåligt. Försvaret stod och sov första 10-15 minuterna och anfallsspelet var uselt.

Det tackar förstås ett så bra lag som YIF för.

De gjorde snabbt 0–4 som blev 2–7 och 3–8 innan Guif kvicknade till.

Eskilstunakillarna var sedan nästan ifatt i slutet av första.

Då kom ännu en svacka och vips var det fyra bollar upp i paus.

Efter vilan kämpade Guif och slet. Laget hade ett par möjligheter att kvittera. Dessvärre kom laget aldrig närmare än ett måls underläge. Dessutom kom en riktig olyckssekvens mot slutet. Kanonskytten Erik Persson fick läge att utjämna. Han brände dock och sekunderna senare drog han på sig ett rött kort. Förödande och efter det var Eskilstunakillarna inte riktigt nära mer.

Det blev en konstig match. Guifs slarvade som nämnts enormt. Men det gjorde Ystad också vilket gjorde att matchen ändå levde ända in i slutminuterna.

För Guif är det nu bara att glömma den här insatsen och försöka ladda om.

Laget är tillräckligt bra för slutspel.

Men ... då måste dessa svackor och detta slarv minskas rejält. Självklart går det inte att spela felfritt i 60 minuter men Guifs nivå när laget spelar som sämst kostar för mycket i matcherna.