Björe rusar mot ny storfinal

Efter en lysande säsong tar Eskilstunaryttaren Kajsa Björe ett välförtjänt uppehåll. Under helgen avslutande hon säsongen på bästa tänkbara sätt med bland annat en seger i juniorklassen och är ytterst nära Göteborg Horse Show.

Kajsa Björe är nära en ny storfinal på västkusten.

Kajsa Björe är nära en ny storfinal på västkusten.

Foto: Arkivbild

Ridsport2019-11-25 18:00

När 2019 års upplaga av stortävlingen i Göteborg (avgjordes i april) fick 17-åriga Kajsa Björe kliva högst upp på pallen. Eskilstunatjejen tog då hem segern i klassen Morgondagens Vinnare där 16 av landets bästa talanger årligen gör upp på banan.

Nu är hon nära en ny biljett till Göteborg i två klasser. Både Junior (Morgondagens vinnare) och Young Rider. 

– Jag ligger bra till i båda kvalen men som det ser ut nu lutar det åt att jag rider Young Rider, säger 17-åringen.

Skillnaden mellan klasserna är bland annat högre hinder i Young Rider. Dessutom förekommer det internationella ekipage där och ryttarna får bara delta i en av klasserna. 

– Det känns lite mer utvecklande för mig att tävla i Young Rider. Eftersom jag vann Junior i våras så känns det som rätt steg.

Kvaltävlingen i Flyinge var årets sista och endast två återstår innan finalen äger rum under Göteborg Horse Show i slutet av februari. I Juniorklassen får de 16 bästa i kvalet får en biljett till Scandinavium och i Young Rider handlar det om att bli topp tio. Kajsa ligger inför de avslutande två tävlingarna på en fjärdeplats i Junior och tvåa i Young Rider och mycket ska till om hon ska missa avancemang. 

– Det har varit ett riktigt bra 2019 och jag har tagit poäng i samtliga kvaltävlingar. Nu tar jag ledigt ett par veckor, vilket ska bli skönt. Sedan väntar en intensiv period efter nyår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!