Flerfaldig SM-medaljör till ESK

Med lite mer än en månad kvar till SM presenterar arrangörsklubben Eskilstuna simklubb en mycket spännande förstärkning.

Simning 2 oktober 2019 20:47

– Det känns som en nystart och jag är mer motiverad och taggad än någonsin, säger Jonathan Kling som senast i somras tog guld på 50 meter frisim på SM-veckan i Malmö.

Han är uppväxt i Örebro och simmat i stort sett hela livet men en skada gjorde att han lade simningen helt åt sidan.

– Jag började istället plugga till sjukgymnast i Ungern men efter mitt andra år där kände jag att något saknades. Jag fick tillbaka glädjen för simningen och med min nyfunna kunskap om rehabilitering gjorde att jag började träna så smått igen, säger 26-åringen som efter att han kom hem från Ungern sommaren 2018 har satsat helhjärtat på simningen.  

Men i början av 2019 fick hans klubb i Örebro problem på tränarfronten, det var då Eskilstuna kom in i bilden. 

– Jag tog kontakt med Eskilstuna simklubbs chefstränare Mikael Eriksson och på den vägen är det.

Och förstärkningen av den flerfaldige SM-medaljören, två på långbana och två på kortbana, blir ett stort lyft för Eskilstunaklubben och givetvis ett medaljhopp inför stundande SM som börjar den 13 november.

Eftersom SM fungerar som uttagningar till kortbane-EM i Glasgow i december är målet att ta sig dit, men det stora målet är högre än så.

– Det är att simma OS-final 2024. Det är lite mindre än fem år kvar men ingen omöjlighet. 

Då är SM på hemmaplan en bra början för Jonathan som får sällskap av ett 15-tal hemmasimmare där även systrarna Lisa och Anna Eriksson och Karl Lindorff kommer hem från USA och kryddar truppen. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa