Kryptisk smedkapten om framtiden: "Vi får se"

Truppen är nästan fylld. Men några platser återstår och inte minst vem som ska leda Smederna i jakten på ett fjärde raka SM-guld.

Lagkaptenen och lagledaren. Tillsammans har Michael Jepsen Jensen och Jerker Eriksson lett sitt Smederna till tre raka SM-guld. Frågan är om duon blir kvar i mästarklubben från Eskilstuna.

Lagkaptenen och lagledaren. Tillsammans har Michael Jepsen Jensen och Jerker Eriksson lett sitt Smederna till tre raka SM-guld. Frågan är om duon blir kvar i mästarklubben från Eskilstuna.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2019-10-24 14:36

Jerker Eriksson återvände som bekant till Smederna inför säsongen 2017. Han byggde ett lag som skrällvann SM-guldet efter en sagolik insats i Vetlanda. Sedan har succén bara fortsatt. 2018 och 2019 var det Dackarna som spöades i finalen.

Tre guld på tre år.

Under hela resan har Michael Jepsen Jensen, Pontus Aspgren, Linus Eklöf och Andzejs Lebedevs varit med. Tre av dem har redan skrivit på för en fortsättning.  Nu väntar fansen på lagkapten Jepsen Jensens signatur.

Men fortfarande är det inte officiellt om det blir minst ett år till i smedvästen för dansken eller om karriären tar en annan väg.

– Vi får se (skratt), jag kan inte säga mycket om det, säger Jepsen Jensen och skrattar.

Är det något annat du vill säga?

– För tillfället har jag inte mycket att säga. Vi får vänta och se vad som händer.

Jepsen Jensen har snittet 1,748 vilket passar perfekt in i Smedernas nya pussel. Blir det ja från Michael är truppen högklassig med återvändaren Niels-Kristian Iversen, kometen Gleb Chugunov och de redan nämnda.

Många vill även se positivt besked från Jerker Eriksson. Både förare och lagledarkollegor har hyllat Eriksson stort för hans förmåga att skapa lagsammanhållning, ta fram det yttersta ur sina killar och engagemanget under matcherna. 

– Inget beslut taget, säger Jerker.

Vad lutar det åt?

– Ingenting just nu.

Som vi tidigare avslöjat är Smederna intresserat av Piraternas Daniel Davidsson som i så fall skulle gå in på reservplats ihop med Linus Eklöf. 

Smederna 2020

Följande förare är klara för Smederna till den kommande säsongen:

Niels-Kristian Iversen (1,812 i snitt)

Gleb Chugunov (1,817)

Andzejs Lebedevs (1,566)

Pontus Aspgren (1,439)

Linus Eklöf (0,842)

Daniel Kaczmarek (0,500)

Aktuella: Michael Jepsen Jensen (1,748) och Daniel Davidsson (0,980). 

Varje lag får ha max åtta förare med ett snitt på över 0,5. Lagets totala snitt får inte överstiga 10,250. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!