Ordföranden: Viktigt behålla lagledarna

Finalen hemma gav runt en halv miljon kronor till Smederna. Men pengar är inte allt. "Framför allt stärker vi vårt varumärke", säger ordföranden Tobias Spångberg efter tredje raka guldet.

Jerker Eriksson, centralt med kepsen, och hans assisterande lagledare Jimmy Jansson och Stefan Jarl är viktiga att behålla för Smederna nästa säsong.

Jerker Eriksson, centralt med kepsen, och hans assisterande lagledare Jimmy Jansson och Stefan Jarl är viktiga att behålla för Smederna nästa säsong.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2019-09-26 09:01

Det började lite knackigt i våras.

Men allt eftersom säsongen gått har Smederna bara blivit bättre.

– Lagledarna (Jerker Eriksson, Jimmy Jansson och Stefan Jarl) har en fantastisk förmåga att skapa lagsammanhållning. Vilket man inte minst såg i de här två finalerna mot Dackarna. När våra förare laddade i grupp satt motståndarnas killar mer var för sig, berättar Smedernas ordförande Tobias Spångberg.

Han är så klart stolt och glad sedan tredje raka guldet bärgats.

– Grymt skönt och det blev ju faktiskt inte ens spännande, säger han och skrattar.

Vad betyder ett sånt här slutspel för er ekonomiskt?

– Jättesvårt att säga rent pengamässigt så här direkt. Men jag skulle tro att finalen som sågs av över 6 000 åskådare ger runt 500 000 kronor. Sedan kostar bortareturen en hel del pengar och då har vi inga intäkter.

Det som Tobias Spångberg framför allt tycker är viktigt är att klubbens varumärke stärks ytterligare.

– När vi på nytt visar att vi är bäst i Sverige blir det lättare att komma ut till sponsorer både gamla och nya. Ett guld betyder jättemycket för vårt långsiktiga arbete, säger smedbasen.

Går det redan så här dagen efter guldet att säga något om nästa säsongs lag och lagledarna?

– För oss blir det så klart enormt viktigt att behålla Jerker och gänget som leder laget. Där hoppas jag vi går i mål. När det gäller vilka förare vi ska ha så är det helt upp till Jerker och de andra att bygga den trupp de tror på. De får en budget att hålla sig till. I övrigt lägger sig styrelsen inte i.

Har ni kontaktat några tänkbara nyförvärv?

– Så vitt jag vet pågår förhandlingar med flera tänkbara namn. Men hur nära det är med någon vet jag inte exakt i dagsläget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!