Smederna matchar dubbelt i helgen: "Killarna är vana"

I brist på deltagande i både elitserie och allsvenska är det endast i division 1 som Smederna håller till den här säsongen. Under helgen väntar två matcher på två dagar och söndagens hemmafight tv-sänds på ekuriren.se.

Smedernas division 1-lag kör två matcher i helgen. Söndagsfighten tv-sänds på ekuriren.se.

Smedernas division 1-lag kör två matcher i helgen. Söndagsfighten tv-sänds på ekuriren.se.

Foto: JOHANNA LUNDBERG

Speedway2020-08-29 10:19

Två matcher på två dagar. Det är vad som väntar Smedernas division 1-lag under helgen.

– Killarna är rätt vana vid tätt matchande, så det är inga större bekymmer för oss, säger lagledaren Felix Andersson.

Det har annars varit en säsong med både toppar och dalar för laget, till största del bestående av Eskilstunakillar.

– Albin Born kommer ifrån Norrköping, annars har samtliga förare gått vägen genom Smedernas ungdomsled. Något vi är både nöjda och stolta över, säger Andersson och fortsätter:

– Eftersom det inte blev någon allsvenska har det varit väldigt mycket högre nivå på division 1 än tidigare år. Förare som annars håller till i allsvenskan, där de bevisar sin förmåga sig för Elitserielagen, kör i år division 1.

I varje match deltar fyra lag med fyra förare vardera. Varje heat avgörs med en förare från varje lag där den sammanlagda lagpoängen räknas ihop efter 16 ordinarie heat plus fyra nomineringsomgångar.

Under lördagen väntar möte i Mariestad mot Örnarna, Nässjö samt Gislaved/Hagfors (samarbete mellan Lejonen och Valsarna) för Smederna. Dagen efter är det dags för hemmafight mot Masarna, Indianerna och Gislaved/Hagfors på Eskilstuna Motorstadion.

– Söndagsmatchen på Eskilstuna Motorstadion blir en riktigt tuff uppgift för oss då flera förare från Bahausligan kommer att köra för sina respektive klubbar i division 1, konstaterar Andersson.

– Så vi går knappast ut som favoriter till den matchen, trots att vi vann den vår senaste hemmamatch. Men jag tror motståndarna kommer bli överraskade över våra killars fart på Gröndalsovalen.

Inför helgens dubbla matcher ligger Smederna på en femteplats i tabellen med sju inkörda lagpoäng på fyra matcher.

– Det är rätt svårt att hålla koll på motståndet eftersom det är fri ut-och inlåning. Ett lag som är slagpåse ena helgen kan vara överlägset matchen efter och får våra killar har det varit lite upp och ner.

Bland motståndarförarna på söndag finns bland andra Joel Kling (Masarna) och en viss Linus Eklöf som på söndag kör för Gislaved/Hagfors. Matchen startar 16.00 och tv-sänds på ekuriren.se med sändningsstart 15.45. Är du inte prenumerant hos oss hittar du ett riktigt bra prenumerationserbjudande här! 

Smedernas lag lördag: 1. Maximilian Belsing, 2. Rasmus Broberg, 3. Alexander Jakobsson Sundkvist, 4. Albin Born.

Smedernas lag söndag: 1. Maximilian Belsing, 2. Rasmus Broberg, 3. Johannes Stark, 4. Alexander Jakobsson Sundkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!