Uppförsbacke för Smederna i finalen

Uttagen och superladdad. Men bara ett dygn innan SM-finalen fick Smedernas Linus Eklöf det brutala beskedet.

Speedway2019-09-24 16:24

Smedernas Adrian Miedzinski skadade sig under söndagen och tvingade lämna återbud till SM-finalen mot Dackarna. Det gjorde att lagledaren Jerker Eriksson fick möblera om i startsjuan. Pontus Aspgren ersätter Miedzinski och Alexander Woentin plockas in istället för Linus Eklöf. Det var vid lunchtid på måndagen som Eskilstunasonen, som varit med och kört hem två raka guld till sin moderklubb, fick det tuffa beskedet.

– Klart att det är jättesurt, luften går ur en lite. Jag vill så klart vara med ute på banan och bidra. Jag kände mig het, jag är i form och taggad som tusan. Men reglerna är som de är i speedwayvärlden och ibland har man inte turen på sin sida. Det är spelets regler, säger Eklöf.

– Vi är ändå ett lag, alla i truppen är med och bidrar. Det har inte varit kul för Woentin och Pontus att stå vid sidan som de gjort tidigare. Nu är det deras tur. Jag var med i kvartsfinalen och semifinalen och tog laget till finalen, nu ska jag vara på plats och hjälpa till vid sidan om. Jag vill gärna stå i Målilla på onsdag med alla grabbarna och fira ett guld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!