Tacka S för att regionen har pengar på banken

Ombyggnationerna av Sörmlands sjukhus har krävt enormt stora investeringar som inte kunnat göras utan ett klokt och kunnigt socialdemokratiskt regionstyre, menar insändarskribenten.

Ombyggnationerna av Sörmlands sjukhus har krävt enormt stora investeringar som inte kunnat göras utan ett klokt och kunnigt socialdemokratiskt regionstyre, menar insändarskribenten.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2023-05-06 07:48
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på ”Vi tog över ett av Sveriges sjukaste län” EK 3/5. Christoffer Öqvist (M), ordförande i regionstyrelsen Sörmland har onekligen hög svansföring. Den som bor i Eskilstuna, Nyköping eller Katrineholm med omnejd kan inte undgå att under ett antal år följa de investeringar som regionen gjort vid Mälarsjukhuset, Nyköping och Kullbergska. Det gäller nybyggen, renoveringar och installation av ny och modern utrustning på många mottagningar vilket krävt enormt stora investeringar som inte kunnat göras utan ett klokt och kunnigt socialdemokratiskt regionstyre som dessutom haft förmåga att sätta av medel till Resultatutjämningsreserven, RUR. Med en skattesänkande moderatstyrd Region Sörmland hade det inte funnits några pengar kvar att sätta undan.

Vad har nu den styrande minoriteten i Region Sörmland åstadkommit 7 månader efter valet 2022? Först ut var Vård för pengarna som tillsatte en politisk sekreterare tvärs emot partiets ambitioner att minska på administrationen i Region Sörmland. Sedan uppsägningen av hyrpersonal som orsakat kaos inom regionens sjukhus och primärvård. Dessutom som grädde på moset affären med regiondirektören Jan Grönlund som Christoffer Öqvist skött så illa så vore det i ett börsnoterat företag hade han själv fått sparken.

Till Christoffer Öqvist vill jag bara säga att du och dina kollegor i den nya regionstyrelsen i minoritet ska vara tacksam för att ni precis som regeringen av Socialdemokraterna fått ärva pengar på banken att användas när det blir svårare tider. Till skillnad mot den M-ledda regeringen Reinfeldt som sänkte skatter och lånade pengar, då var det tomt i ladorna när de avgick.